5.8 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Župan Marko Marušić posjetio Osnovnu školu Štefanje: Ulaganja za bolje obrazovne uvjete

Nove vijesti

Bjelovarsko-bilogorska županija u 2023. godini vlastitim sredstvima financirala je izmjenu stolarije u područnoj školi Laminac, te novi pod u dvorani matične škole Štefanje.
Sada je u planu prijava projekta izgradnje i opremanja dječjeg igrališta ispred matične škole.

Školu je danas obišao župan Marko Marušić u pratnji načelnika Općine Štefanje Silvestra Štefovića koji je istaknuo da ima razloga za ulaganja u školu jer natalitet u Štefanju veći je od mortaliteta, što sugerira pozitivan pomak u demografskim kretanjima.

-Za razliku od prethodnih godina, primjećujemo porast broja novorođene djece u našoj općini, prvi put u zadnjih deset godina, što je izuzetno ohrabrujuće. Nadamo se da će se taj trend nastaviti i u budućnosti, kazao je Štefović i dodao kako je to jedan od razloga zašto su investicije u školstvo na području Općine izuzetno važne.

– Zahvaljujem i županu što je već drugi put u ovom mandatu posjetio našu školu. Za razliku od prijašnjih vlasti koje nisu pokazivale interes za Štefanje, sada se puno ulaže. U proteklih godinu dana uloženo je možda čak i više nego u posljednjih dvadeset godina, što me posebno veseli. Iako je ova dvorana mala, dvije učionice su spojene u dvoranu, ona ima veliki značaj za nas, kako za profesora tjelesnog, tako i za djecu u školi. Također, iako su ove sitne investicije možda na prvi pogled nevažne, izmjena stolarije povećala je energetsku učinkovitost i smanjili su se troškovi grijanja. Također, ove trakaste zavjese su važne za profesore kada imaju projekcije ili rade eksperimente, omogućujući im da kontroliraju svjetlost. Sve ove sitnice su zapravo ključne za poboljšanje uvjeta u našoj školi, istaknuo je Štefović i zahvalio županiji na planiranom projektu izgradnje igrališta, ističući važnost takvih projekata za lokalnu zajednicu.

– Za nas je to značajno jer se nalazi unutar školskog prostora. Općina je do sada financirala jedno malo igralište, no ono je već dotrajalo. Sada planiramo zamijeniti to igralište s kvalitetnim spravama i većim prostorom za igru. Financiranje će ići preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Županija je prijavitelj putem razvojne agencije, stoga im se zahvaljujem na podršci. Nadam se uspješnoj realizaciji projekta tako da ćemo dobiti veliko i kvalitetno igralište za našu općinu i djecu koja dolaze u Štefanje, zaključio je Štefović.

Župan Marko Marušić naglasio je da će sva ulaganja u školu osigurati bolje uvjete učenicima i zaposlenicima škole.

– Jako mi je drago što je najavljeno i školsko igralište gdje ćemo mi kao Županija biti prijavitelj ukupne vrijednosti 88 tisuća eura. Mi se nadamo pozitivnim rezultatima iz Ministarstva regionalnog razvoja i svakako će to biti za poboljšanje standarda onih najmlađih, naše djece zbog kojih na kraju krajeva sve ovo i radimo. Zato me vesele i ove brojke, konkretno, na području Općine Štefanje, da je više djece rođeno i da postoji velika potreba za vrtićem koji će se tijekom ove godine, nadamo se izgraditi tako, kazao je Marušić.

Prilikom posjeta razgovaralo se i o daljnjim potrebama škole tako da je sukladno financijskim mogućnostima županije u planu nabavka kombija ali i postavljanje video nadzora na školu. Ono što je plan županije za sve škole koje trenutno ne provode jednosmjensku nastavu, pa tako i za školu u Štefanju, da se osiguraju uvjeti za to do 2027. godine.

– Dokumentacija je u pripremi i kada dobijemo potrebna sredstva, krenut ćemo s konkretnim izvođenjem radova, najavio je Marušić i dodao kako će se neke škole za te potrebe morati nadograditi, dok će se neke iz temelja morati graditi nove.

– Čekamo papire za školu u Bereku, za školu u Velikoj Trnovitici. Isto tako, u izradi je projektna dokumentacija za Područne škole u Podgorcima, Zrinskom Topolovcu i Područnu školu u Gudovcu kojoj je Osnovna škola Rovišće nadležna, rekao je Marušić.

Novoimenovani ravnatelj Osnovne škole Štefanje, Dražen Milaković, zahvalio je županu i načelniku na ulaganjima koja će osigurati bolje uvjete za sve djelatnike i polaznike OŠ Štefanje.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika