U Općini Veliko Trojstvo potpisani su ugovori za realizaciju projekta izgradnje novog parkirališta u Ulici Braće Radića u Velikom Trojstvu. Ovaj projekat obuhvaća širok spektar radova i stručan nadzor kako bi se osigurala funkcionalnost i kvaliteta novog parkirališta.

-Radovi će uključivati izgradnju kompletnog parkirališta, što obuhvaća donji ustroj, kolničku konstrukciju te opremanje prometnom signalizacijom. Također će se izvesti izgradnja sustava odvodnje oborinskih voda i uređenje zelenog pojasa na površini od 1.035,00 m2. Glavne vrste radova koje će biti izvedene uključuju pripremne i zemljane radove, montažne i armirano-betonske radove, asfalterske radove, uređenje okoliša te završne radove, uz implementaciju sustava za oborinsku odvodnju s parkirališta, najavili su iz Općine Veliko Trojstvo.

Poduzeću za ceste d.o.o. iz Bjelovara povjereno je izvođenje radova čija je ukupna vrijednost 58.643,25 eura, dok će stručni nadzor nad njihovim izvođenjem, vrijedan 1.250,00 eura, pružati Prostor EKO d.o.o. također iz Bjelovara. Očekuje se da će radovi biti dovršeni do svibnja tekuće godine.

Projekt je prethodno prijavljen na Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije – Program održivog razvoja lokalne zajednice. U Općini se nadaju u pozitivan rezultat prijave, što bi omogućilo sufinanciranje projekta.