6.7 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Nova zapažena ostvarenja bjelovarskog ŠPK-a “H-8”

Nove vijesti

Prošloga vikenda, u subotu – 27. i nedjelju – 28. siječnja, u Zagrebu je, u organizaciji tamošnjeg plesnog kluba održan međunarodni HSPS-BT u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Isto tako, na istom je mjestu održano i prvenstvo Hrvatske u standardnim plesovima te je svoje plesačke sposobnosti prikazalo preko 400 natjecateljica i natjecatelja. Sudilo je devet sudaca uz napomenu kako je svoje predstavnike i ovoga puta imao bjelovarski ŠPK „H-8“. Bili su tu: Jelena Ivanika, Lana Ivanika, Marta Novaković, Sara Haistor, Ameli Koščak Vukobrat, Gloria Berec, Hana Birač, Petra Filipan te Borna Kovačević. Dakle, ženske snage bjelovarskog plesa bile su u većini, dok je Kovačević bio jedan, ali izrazito vrijedan mladić.

I sada, nakon ovog kratkog uvoda donosimo vam rezultate naših predstavnika.

Krenut ćemo od bodovnog turnira na kojem je do prvog mjesta, odnosno zlatnih medalja u obje konkurencije došla Koščak Vukobrat. Bilo je to u njenoj starosnoj kategoriji, a vrijedne spomena još su i: Berec, Lana Ivanika, Haistor te Novaković. Prva u ovom nizu osvojila je četvrto, druga peto, treća šesto i četvrta sedmo mjesto. Također, kažimo i to da je Jelena Ivanika doplesala do četvrtfinala gdje je zauzela 16. poziciju.

Ovu zanimljivu priču nastavljamo prvenstvom Hrvatske koje je na rasporedu bilo 28. siječnja uz naglasak kako je konkurencija bila ogromna, ali i to kako su starosne kategorije bile nešto drugačije. Shodno tome, postignuti su sljedeći rezultati:

Lana Ivanika morala se zadovoljiti 21. pozicijom, a Berec 24. Haistor je nastupala ozlijeđena, no, unatoč tome ona je nakon polufinala bila odlična 12. Novaković je osvojila 14. mjesto, dok je Koščak Vukobrat, također ozlijeđena doplesala do fenomenalne 10. pozicije tako još jednom dokazavši svoj veliki talent. Birač je bila još bolja – sedma s tim što treba kazati da joj je samo jedno mjesto nedostajalo do ulaska u veliko finale. Sve su zaključili Kovačević i Filipan plešući kao par te su naposljetku osvojili 9. poziciju. Dakle, zaustavili su se u poluzavršnici svoje starosne kategorije.  

Stoga, svi iz bjelovarskog ŠPK-a „H-8“ zaslužuju čestitke, a ono što nam je još preostalo reći vam jest to da će se sljedeće natjecanje održati u Ivancu. Naravno, i ta ćemo zbivanja budno pratiti.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika