Prženi krumpir odličan je za brzinski prilog ručku, a odgovara uz gotovo sva jela. Međutim, za njega se veže jedan problem – on vrlo brzo postaje bezukusan i gnjecav. Ova poznata namirnica nakon samo jednog dana izgubi svoju prepoznatljivu hrskavost te ukus. Podgrijavanje ostatka hrane pomaže u rješavanju tih poteškoća, ali važno je znati kako to pravilno učiniti.

Zbog neujednačenosti topline većine mikrovalnih pećnica, podgrijan krumpir postat će gnjecav. Također, ulje koje se koristilo za prženje tijekom podgrijavanja u mikrovalnoj ostavit će užegao ukus. Stoga, najbolji način podgrijavanja krumpira jest onaj na štednjaku. Dakle, uzmite veliku tavu, a potom ujednačite temperaturu.

Važno je svo vrijeme miješati, i to dok tava ne postane jako vruća. Tada je uklonite s peći. Isto tako, budući da smo spomenuli kako je krumpir već pečen na ulju, to ulje ne morate dodati na ponovno podgrijavanje. Sam krumpir će ispustiti višak masnoće koja se skupila u njemu. Također, pazite i na to da se krumpiri ne dodiruju jer se hrana na taj način pari umjesto da se prži, pa se ne može postići hrskavost. Jednom kada su krumpiri gotovi, ocjedite višak masnoće i ulja u papirnati ubrus te zaključno, dodajte prstohvat soli i papra.

Izvor: Dnevni avaz