6.6 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Ploščićko mašinanje: Pregled aktivnosti Udruge na godišnjoj skupštini

Nove vijesti

Udruga Ploščićko mašinanje, najpoznatija po organizaciji Ploščićkog mašnanja koje svakog kolovoza u Staru Ploščicu privuče veliki broj posjetitelja održala je svoju redovnu godišnju skupštinu.

U protekloj godini, Udruga aktivno je sudjelovala u nizu događaja i aktivnosti, što je predstavljeno u izvješću koje je podnijela predsjednica Višnja Dreta.

Jedan od ključnih događaja bio je redovna skupština koja se održala u prvom kvartalu godine. Nakon toga, udruga je sudjelovala na Picokijadi u Đurđevcu, te organizirala izlet u Đakovo kako bi prisustvovali đakovačkim vezovima.

Udruga je sudjelovala u žetvi u Međurači u suradnji s Općinom Nova Rača, te odradila žetvu u Đurđevcu. 13. kolovoza Udruga je organizirala manifestaciju Ploščićko mašinanje.

Nakon aktivnosti na terenu, članovi udruge su se opustili na izletu u Velikom Grđevcu, uključujući i kupanje na lokalnim bazenima. Sudjelovali su na raznim manifestacijama poput Dana krumpira, Tomašijadi i Komušijadi.

Predsjednica ističe važnost suradnje s lokalnom zajednicom te naglašava planove za budućnost, među kojima su ponovna žetva u Velikom Grđevcu i organizacija tradicionalne manifestacije Ploščićko mašinanje koje će biti održano prve nedjelje u kolovozu.

U planu su i sudjelovanja na raznim manifestacijama, s obzirom na pozive organizatora koji su izražavali želju za suradnjom s udrugom.

Na skupštini je sudjelovao Zlatko Pavičić pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Bjelovarsko-bilogorske županije, koji je zahvalio udruzi na očuvanju tradicije i istaknuo kako udruga kroz svoj rad plemenito prikazuje poljoprivrednu proizvodnju kakva je nekad bila.

Udruzi su puno uspjeha u radu zaželjeli i dali svoju podršku načelnici Općine Ivanska Željko Mavrin, Bereka Mato Tonković i Velikg Grđevca Tomislav Pavlečić.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika