Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodilo se pet prometnih nesreća od kojih jedna s četiri ozlijeđene osobe. Ostale prometne nesreće su bile samo s materijalnim štetama.

U petak, 26. siječnja, oko 9.30 sati, 59-godišnji, strani državljanin, upravljao je kamionom s prikolicom bosanskohercegovački registarskih oznaka kroz Malu Pisanicu u smjeru Velikog Grđevca.
Dolaskom do blagog lijevog zavoja vozač nije svoje vozilo u kretanju držao na sredini obilježene prometne trake, te je prednjim kotačima zahvatio rub bankine nakon čega je izgubio kontrolu nad svojim vozilom te je sletio u desni putni jarak gdje se nakon 50-ak metara zaustavio na desnoj bočnoj strani.
Na vozilu je nastupila materijalna šteta, a vozaču koji nije bio pod utjecajem alkohola je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna u iznosu od 80,00 eura zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također u petak, 26. siječnja, oko 10.25 sati, 38-godišnji vozač je upravljao teretnim kombi vozilom zadarskih registarskih oznaka kroz Čazmu za vrijeme kada mu je istekla vozačka dozvola. U Ulici Milana Novačića, kretao se iza teretnog vozila koje je skretalo u desno na parkiralište trgovačkog centra. U tom trenutku 38-godišnjak je započeo pretjecanje tog vozila, a da se nije uvjerio da tu radnju može početi da ne dovede u opasnost druge sudionike u prometu. Pri tom je svojom prednjom lijevom stranom vozila udara u zadnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 37-godišnja vozačica koja se s parkirališta trgovačkog centra uključivala u promet.
U prometnoj nesreći nije bilo povrijeđenih osoba već je na vozilima nastala materijalna šteta.
Protiv 38-godišnjeg vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi prekršajni nalog.

Istog dana, oko 20.30 sati, 45-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka kroz Bjelovar, Franjevačkom ulicom. Vozač koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,30 g /kg za vrijeme upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas na način kako je odredio proizvođač. U vožnji se vozilom nije kretao sredinom prometne trake uslijed čega je s desne strane kolnika prešao na lijevu stranu kolnika gdje je prednjim lijevim krajem vozila udario u prednji lijevi kraj osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 57-godišnja vozačica koja se kretala iz suprotnog smjera prometnim trakom za vozila koja skreću ulijevo. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.
Od 45-godišnjeg vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću, privremeno je oduzeta vozačka dozvola uz naredbu o određivanju mjere opreza, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.     

26. siječnja, oko 23,15 sati, u Rovišću 21-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, Ulicom Nikole Šubića Zrinskog i izlaskom iz lijevog zavoja je zbog brzine neprilagođene osobinama i stanju ceste desnim kotačima vozila zahvatio bankinu i prešao preko putnog mosta nakon čega se vozilo nastavilo kretati po putnom jarku i prednjim dijelom udarilo u zemljani most te sa nastavilo kretati i udarilo u drugi zemljani most nakon čega se odbilo na kolnik gdje se i zaustavilo. U prometnoj nesreći su ozlijeđeni 21-godišnji vozač i 20-godišnjakinja, 30-godišnjak i 21-godišnjakinja koji su se nalazili kao putnici u vozilu. Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar. 21-godišnji vozaču zbog ozljeda nije alkotestiran na mjestu događaja već su izuzeti uzorci krvi i urina za analizu.
Zbog prometne nesreće za promet je bila zatvorena županijska cesta ŽC-3003 od 26. siječnja u 23,30 sati do 27. siječnja u 2,20.
Protiv 21-godišnjeg vozača slijedi podnošenje adekvatne prijave nakon zaprimanja medicinske dokumentacije ozlijeđenih i rezultata analize krvi i urina vozača.     

U nedjelju, 28. siječnja, oko 17.30 sati, u Rovišću, nepoznati vozač upravljao je osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka Ulicom Vladimira Nazora. Dolaskom do raskrižja s Bjelovarskom ulicom, nije se zaustavio i postupio po postavljenom prometnom znaku izričitih naredbi „stop“, već je s vozilom ušao u raskrižje, uslijed čega je oduzeo prednost prolaska i pritom prednjim dijelom vozila udario u zadnji lijevi bočni dio priključnog vozila osječkih registarskih oznaka, a koje je bilo prikopčano za kamion također osječkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 48-godišnji vozač. Kamion se kretao Bjelovarskom ulicom odnosno cestom s prednošću prolaska.
U prometnoj nesreći na priključnom vozilu i osobnom automobilu nastala je materijalna šteta.
Nakon prometne nesreće vozač osobnog automobila je napustio mjesto događaja, a da s drugim sudionikom nije razmijenio osobne podatke i podatke o vozilu s kojim je oštećenje prouzrokovao. 

Istog dana, policijski službenici su pronašli vozilo te je na njemu obavljen očevid i pritom su utvrdili da je vozač u trenutku prometne nesreće bio 59-godišnjak koji je skrivio ovu prometnu nesreću, tako da protiv njega slijedi prekršajni postupak.

Izvor: PU bjelovarsko-bilogorska