5.8 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Odličan odaziv na treću po redu Noć muzeja u Daruvaru

Nove vijesti

Baš u skladu s temom ovogodišnje Noći muzeja, brojna nova publika popratila je najavljeni sadržaj  Zavičajnog muzeja u Daruvaru.

Uz besplatno razgledavanje izložbenih postava ,manifestacija je ponudila obilazak nekoliko destinacija. Nakon kreativne radionice za djecu koju su organizirale djelatnice Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, svi zainteresirani su krenuli u šetnju do  Centralnog blatnog kupališta ,obišle su se i Antunove kupke gdje se mogao popiti čaj od ginka s termalnom vodom. Slijedeće destinacije bile su Crkva  Presvetog Trojstva gdje se održalo stručno  predavanje o arhitekturi crkve (nekoć dvorske kapele) i začetcima Župe.

Od 21 sat posjetitelji su mogli razgledati i galeriju Saveza Čeha uz stručno vodstvo.

-U Daruvaru sam prvi puta i ova šetnja mi je super došla, jer sam i vidjela i naučila jako puno toga što prije nisam znala. Popila sam i ovaj čaj s termalno vodom i mogu vam reći da je odličan! Sigurna sam da ovo nije zadnji put da sam u vašem gradu. – rekla je gospođa iz okolice Varaždina koja u Daruvaru boravi kao  korisnica Veteranskog centra.

Ovogodišnju treću po redu Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Daruvar organizirali su  Pučka knjžnica i čitaonica Daruvar, Visit Daruvar, Grad Daruvar, Savez Čeha u RH, Daruvarske toplice i Župa Presvetog Trojstva Daruvar.

Izvor: 043 bjelovarsko-bilogorski vjesnik 

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika