5.8 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Gradski muzej Čazma pripremio bogat program za 19. Noć muzeja

Nove vijesti

Za ovogodišnju 19. Noć muzeja, Gradski muzej Čazma pripremio je raznovrstan program koji je privukao pažnju posjetitelja, uključujući i učenike šestog razreda Osnovne škole Čazma.

Program je započeo dijelom aktivnosti koje su se odvijale tijekom dana, dok je službeni početak Noći muzeja bio u 18 sati. Suradnja s Tiflološkim muzejom donijela je poseban program, s fokusom na osjetljive skupine, poput slijepih i slabovidnih osoba te osoba oštećenog sluha. Zanimljiva radionica koju je vodila Željka Sušić iz Tiflološkog muzeja omogućila je djeci da iskuse svijet osoba s oštećenim vidom kroz aktivnosti poput vezivanja očiju, istraživanja dodirom te učenja Brailleovog pisma.

-Program je osmišljen kako bi posjetitelji stekli novo iskustvo i razumijevanje osoba s posebnim potrebama, istaknula je dr. sc. Maja Cepetić Rogić ravnateljica Centra za kulturu.

Za posjetitelje je od 18:00 sati bilo pripremljeno i stručno vodstvo kroz galerije Antona Cetina i Aleksandra Marksa. Otvorena je i putujuća izložba „Kuc, kuc, ovdje Tiflološki muzej“ autorice i više kustosice mr.sc. Željke Sušić.

Na pitanje o odazivu publike, ravnatlejica Centra za kulturu je izrazila zadovoljstvo.

– Komentari publike na program su iznimno pozitivni, a naglasak je na edukativnom aspektu programa, posebice kroz temu koja se tiče osjetljivih skupina, dodala je.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika