Zamjenik gradonačelnika Bjelovara, Igor Brajdić, predstavio je ambiciozan plan radova za 2024. godinu, ističući važnost obnove gradske infrastrukture i unapređenje životnog standarda građana. Uz suradnju s relevantnim institucijama i tvrtkama, grad Bjelovar pokreće niz projekata koji će značajno unaprijediti infrastrukturu grada i okolnih naselja.

Jedan od ključnih projekata je proširenje pružnog prijelaza u Lugu u suradnji s Hrvatskim željeznicama. Nakon dobivanja potrebne dozvole, planira se proširenje i postavljanje rampe, što će značajno poboljšati sigurnost prometa na toj lokaciji.

Uz to, u planu je asfaltiranje Gornjih Plavnica u suradnji sa Vodnim uslugama, koje su prethodno izgradile kanalizaciju. Također, Vodne usluge provodit će radove na kanalizaciji u nekoliko ulica, dok će Grad osigurati kompletno asfaltiranje tih područja.

Nastavlja se i obnova Vinkovićevog naselja te rekonstrukcija vodovoda u Vukovarskom naselju, uz istovremeni rad na projektu odvodnje i uređenja naselja. Planirani početak ovih radova je krajem godine.

Dodatno, planira se promjena prometnog režima u određenim ulicama poput A.K. Miošića i Trumbićeve prema prometnoj studiji, gdje će se implementirati jednosmjerne ulice s kosim parkinzima i zelenilom.

Uz sve navedeno, projektiraju se pristupne ceste na sjeveru grada i ako grad dobije zeleno svjetlo za izgradnju škole.

– lako je moguće da ćemo i tamo započeti sa izgradnjom cesta koje se projektiraju u punom profilu sa pješačko biciklističkim stazama Nakon izgradnje novih cesta važnih zbog nove škole poraditi ćemo u godinama pred nama i na izgradnji nogostupa na postojećim cestama u naselju sjever, kazao je Brajdić.

Uz sve infrastrukturne projekte, planira se i uređenje parkirališnih mjesta u suradnji s Komunalcem. Očekuje se stvaranje preko 200 novih parkirnih mjesta u različitim zonama grada.

-Nastavljamo sa ulaganjem u prigradska naselja (Patkovac cesta, kopanje graba nastavljamo potez Brezovac – Galovac – Obrovnica… započinjemo kopati Klokočevac). Radit će se i u drugim naseljima i mjestima.  Ciglena završetak nogostupa Hrgovljani, završavamo arteški bunar na Pullmanu i izgradit ćemo novo malonogometno igralište, najavio je Brajdić.

Nadalje, Grad Bjelovar potiče i privatne investicije u obnovu pročelja i krovova u centru grada, subvencionirajući ih s gotovo 50%. Očekuje se i obnova povijesnih zgrada poput Vodotehne, Sokolane, Stare zatvore, te mnogih drugih.

Ukupno, očekuje se dinamična i zanimljiva godina za Bjelovar, s velikim investicijama u infrastrukturu i unapređenje životnog standarda građana.