U 86. godini života preminula je rukometna legenda Milenko Mijakić.

Milenko Mijakić rođen je 15.10.1938. godine u Bjelovaru. Rukometom se počeo baviti 1955. godine nastupajući za bjelovarske klubove Slaven, Srednjoškolac i ORK Partizan. Bio Je član prve generacije ORK Partizana koja je prošla sve kvalifikacije te ušla u tadašnju I. saveznu rukometnu ligu.

Nakon završetka aktivnog igranja rukometa posvetio se sudačkoj i društvenoj aktivnosti. Kao savezni sudac sudio je 14 sezona u I. saveznoj i rukometnoj ligi i odsudio preko 1800 utakmica.

 Po završetku aktivnog suđenja nastavlja rad kao kontrolor-delegat u najvišim stupnjevima natjecanja. Uz to, aktivan je bio i kao športski djelatnik te je obnašao niz odgovornih dužnosti kao što su tajnik zbora rukometnih sudaca Bjelovara u 3 mandata, predsjednik zbora sudaca u 3 mandata, tajnik sudačke organizacije HRS-a, predsjednik udruge rukometnih sudaca Hrvatske, član Izvršnog odbora Nogometnog podsaveza Bjelovar, predsjednik RS BBŽ u 2 mandata, član Skupštine i Izvršnog odbora Športskog saveza BBŽ, predsjednik Športske zajednice BBŽ, član Skupštine HOO-a I Odbora za lokalni šport pri HOO-u.

Posljednji ispraćaj legendarnog rukometaša bit će u ponedjeljak, 29. siječnja, u 14 sati na groblju u Rovišću.