5.8 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Zajedno za obitelj Tomašić: Pomozimo obitelji Tomašić ponovno izgraditi dom

Nove vijesti

Trebala je to biti kuća puna sreće, dom deveteročlanoj obitelji Tomašić iz Okešinca. Sudbina se jučer grubo poigrala i obitelj je u požaru ostala doslovce bez svega.

Alen Tomašić je bio na poslu kada je požar krenuo, a u kući je bila njegova supruga i troje djece. Začula je pucketanje i osjetila dim nakon čega je brzom reakcijom izvela djecu iz kuće. Nazvala je vatrogasce i zamolila susjede da joj pomognu. Neslužbeno je uzrok ovog požara bilo zapaljenje dimnjaka, no policijskim očevidom će se danas službeno doznati točan uzrok.

Obitelj Tomašić je stanovala u ovoj kući te su je odlučili i kupiti. Alen je dobio nedavno kredit za nju i trenutno je u fazi rješavanja kupoprodajne papirologije. I dok bi netko kazao, papiri još nisu potpisani, baš me briga, ne želim kupiti kuću, ova obitelj nije takva.

Sada je kuća neuseljiva jer što nije zahvatila vatra poplavljeno je prilikom gašenja, a krovište nad većim dijelom kuće je u potpunosti uništeno i potrebno je cijelo promijeniti.

Ovu obitelj svi opisuju kao skromnu i radišnu. U njoj je sedmero djece. Najmlađe je staro godinu i četiri mjeseca dok je najstarija djevojčica od četrnaest godina.

Za Alena njegovi radne kolege koji su nas kontaktirali i molili da objavimo apel za pomoć imaju samo riječi hvale. Kako kažu u ova surova vremena teško je naći tako dobrog čovjeka kojem nikada nije teško ništa napraviti i svima pomoći.
Koliko je skroman i samozatajan uvjerili smo se i prilikom razgovora s njim.

Da bi ponovo imali svoj dom, obitelji Tomašić potrebna je pomoć. Bila ona novčana ili u drvnoj građi za krovište, elektromaterijalu ili bilo čemu drugome što bi pripomoglo u obnovi obiteljske kuće. Pokažimo još jednom da imamo veliko srce.

Podaci za uplatu:

Alen Tomašić

IBAN: HR9623400093206270451

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika