U Gradskoj knjižnici Slavka Kolara u Čazmi kontinuirano se organiziraju programi prilagođeni svim uzrastima, od najmlađih do najstarijih. Danas su učenicima osmih razreda Osnovne škole Čazma predstavnici Tehničke škole Bjelovar predstavili programe koje škola nudi za nastavak školovanja, a to su zanimanja strojarski i računalni tehničar, elektrotehničar, tehničar za računalstvo i građevinski tehničar.

Škola je predstavila radove učenika u području CNC i CAD-CAM tehnologije kroz prezentaciju. Cilj je bio potaknuti učenike da odaberu upravo ovu školu za svoje daljnje srednjoškolsko obrazovanje.

– Želimo im prikazati mali dio onoga što se u osnovi odvija unutar školskih učionica, gdje se odvija mnogo više nego što se može površno primijetiti. Bit je u tome da, osim teorijske nastave, učenici imaju priliku praktično primjenjivati naučeno. Važno je da im pružimo vizualne i taktilne elemente te priliku da aktivno sudjeluju, kako bi se što bolje pripremili za buduću struku. Naš cilj je osigurati im širok spektar kompetencija koje će im koristiti u budućem radu, izjavio je profesor strukovnih predmeta, Ivan Tudić.

Tehnička škola Bjelovar pruža izvrsne mogućnosti za svakog učenika koji pokazuje interes i motivaciju za učenje. Učenici ove škole ostvaruju iznimne rezultate na natjecanjima, kako u strukovnim područjima, tako i u općim predmetima.

– Prošle godine zabilježen je izuzetno velik interes za upis u sva četiri zanimanja, što nije neuobičajeno s obzirom na to da su ova zanimanja vrlo privlačna. Veliki broj učenika prepoznaje vrijednost koju nude ova zanimanja te se sve više mladih odlučuje za strukovna zanimanja. Raduje nas što postoji takav interes za obrazovanjem u ovom području i što imamo priliku pružiti podršku u njihovom školovanju, nadovezao se Tudić.