Hrvatsko muzejsko društvo 26. siječnja organizira 19. put manifestaciju Noć muzeja u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim, znanstvenim i obrazovnim institucijama. U Gradskom muzeju Bjelovar otvorit će se zanimljiva izložba Dinka Klasana pod nazivom „Noć je moje svjetlo“ te će se predstaviti bjelovarski suveniri, a sve počinje u 18 sati.

Gradski muzej Bjelovar izradio je set novih i atraktivnih suvenira koje će posjetitelji moći kupiti u muzejskoj suvenirnici. Suveniri su izrađeni u Hrvatskoj, a predstavljaju dijelove tradicije i baštine, te su simbol identiteta grada Bjelovara. Narukvice, majice i torbe izrađene su sa zanimljivim i nosivim motivima poput šahta bivše tvornice Tomo Vinković, tlocrta gradskog Paviljona ili naslova legendarnog romana Gorana Tribusona „Ne dao Bog većeg zla“. Modernim i zanimljivim motivima Muzej nastoji potaknuti posjetitelje da kupe ili daruju predmete naših sjećanja kako bi zadržali uspomenu na događaj, mjesto ili osobu vezanu uz grad Bjelovar, tradiciju i kulturnu baštinu. Iza svakog suvenira stoji neka „bjelovarska priča“ kako bi se isti poistovjetili s gradom i podsjetili na njihov značaj.

Dinko Klasan živi i radi u Malinskoj gdje mu je atelje i galerija, a član je Likovnog udruženja Bjelovar. U svojim radovima, inspiriran vjerom i kršćanskom ikonografijom, slikarski kombinira religiozne teme s elementima apstrakcije, čime razvija jedinstvenu interpretaciju kršćanske simbolike. Izložba je retrospektiva njegovih djela koja su rezultat maštovitosti i suvremene interpretacije kršćanske misli i tradicije.