Grad Bjelovar će ove godine, u suradnji s Društvom Naša djeca Bjelovar i Dječjim gradskim vijećem Grada Bjelovara, organizirati Mali fašnik koji će se održati u utorak, 13. veljače 2024. godine.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić danas je predao ključeve Grada meštru malih maškara, Luki Šimunoviću, dječjem gradonačelniku, te članovima Dječjeg gradskog vijeća i Društva Naša djeca.

– Ja sam siguran da će ključevi našeg grada biti u sigurnim rukama kod vas, tako da se ne bojim predati vam ključeve grada. Vjerujem da će veselje zahvatiti cijeli naš grad, istaknuo je prilikom predaje ključeva Brajdić.

Dječji gradonačelnik Luka Šimunović najavio je vladavinu pjesme i plesa i pozvao djecu i odrasle da tijekom narednih dana postanu ono što žele biti.

– Svečano objavljujem da od danas službeno maškare preuzimaju ključeve grada i vlast u gradu Bjelovaru. Danas počinje vladavina pjesme i plesa malih i velikih. Vrijeme smijeha i nezaobilaznih krafni. Ovim putem pozivam svu djecu Grada Bjelovara, ali i odrasle da na sljedećih nekoliko dana postanu ono što žele biti – superjunaci, princeze, vile, pa čak i životinje. Sve probleme ovih dana rješavat ćemo smijehom i plesom. Pozivam vas sve na veselje i zabavu u ovo doba vladavine maškara, kazao je Šimunović.

Sanja Vranješević, predsjednica Društva Naša djeca Bjelovar, istaknula je da će vladavina maškara trajati sve do 13. veljače.

– Male maškare zavladat će gradom, a bit će organizirana i svečana maskirana povorka koja će proći užim središtem grada. Tada će završiti ovo dječje veselo ludilo. Mi, male maškare, odnosno naš Luka tada ćemo vratiti ovaj vrlo važan ključ našem zamjeniku gradonačelnika da on i gradonačelnik dalje nastave provoditi važne projekte. Mi ćemo s veseljem, zabavom, druženjem i pjesmom vladati u ovih dva tjedna u gradu Bjelovaru, rekla je Vranješević.