7.7 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Počele pripreme za 11.”Čazmanski vinokap”

Nove vijesti

Počele su pripreme za izložbu vina „Čazmanski vinokap“ koja bi trebala biti 23. ožujka, dan prije Supermaratona „Od Kaptola do Kaptola“. Ovo će biti jedanaesta izložba vina koju organizira Udruga vinogradara i vinara Čazma.

Zajednički je to projekt Grada Čazme i Udruge vinogradara i vinara koji je postao dio ovdašnje turističke ponude. Sami organizatori su  jako zadovoljni kako je izložba od samih početaka do danas napredovala. Kroz godine kvaliteta vina se podigla, kao i kvaliteta same izložbe.

– Imamo sve više uzoraka na izložbi i ljudi koji su zainteresirani da donesu svoje vino i pokažu što su radili tijekom cijele godine u svom vinogradu i u podrumu, kazao nam je predsjednik udruge Ivan Katalenić.

Ono što ovu izložbu krasi je da ima međunarodni karakter te da je svake godine na ocjenjivanju bio veliki broj uzoraka vina, likera i rakija. Kada bi se sve zbrojilo kroz ovih deset godina ocijenjeno je oko 1 700 uzoraka.

Prikupljanje uzoraka vina, likera i rakije ove godine bit će održano 2. ožujka. Samo ocjenjivanje komisija bi trebala provesti 6. ožujka.

– Uzorke mogu donijeti svi koji žele sudjelovati na našoj izložbi i doznati kakvo im je vino. Da bi sudjelovali na izložbi ne morate biti članovi neke udruge vinogradara i vinara. Pozivam i one vinare koji rade vina za svoj gušt da donesu uzorke da pokažu što su napravili i kakvo im je vino, rekao je Katalenić.

Proglašenje najboljih vina bit će na samoj izložbi 23. ožujka.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika