Član Prve županijske nogometne lige Bjelovarsko-bilogorske županije – NK Bilogora Kapela održao je prošloga petka, 19. siječnja svoju redovnu skupštinu. Na istoj je klupsko rukovodstvo, predvođeno predsjednikom Nikolom Belanom otkrilo svoje ciljeve te želje koje namjerava ispuniti u 2024. godini. Tako je Belan, zajedno sa svojim najbližim suradnicima iz klupskog Izvršnog odbora naglasio kako je primarni cilj osvajanje naslova prvaka Prve županijske nogometne lige što osigurava plasman u viši rang natjecanja iduće sezone, odnosno igranje Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Isto tako, Belan je potvrdio da će do ljetnih mjeseci biti osigurani svi potrebni uvjeti za participiranje u tom četvrtom rangu hrvatskoga nogometa.

–U ovom trenutku držimo vodeće mjesto na ljestvici Prve županijske nogometne lige Bjelovarsko-bilogorske županije sa šest bodova više u odnosu na svoje prve pratitelje te na tom mjestu želimo ostati do okončanja prvenstva. Da budem iskren, nisam razmišljao o naslovu jesenskoga prvaka, međutim, iskoristili smo prigodu koja nam se ukazala i sada nemamo namjeru stati. Želimo potvrditi da smo najbolji u ovom nogometnom društvu, a za nas je najveće pojačanje to što je kompletna momčad ostala na okupu. Isto tako, nitko nije niti najavio odlazak s tim što valja kazati da radimo na dovođenju još najmanje dva pojačanja kako bismo dodatno povećali konkurenciju. Naš trener Jaušić i igrači imaju naše puno povjerenje. Oni nas nikada nisu razočarali – rekao je predsjednik Belan.

Nadalje, osim najave podizanja pehara namijenjenog osvajaču prvenstva, odnosno plasmana u viši rang natjecanja, ova je skupština poslužila i za usvajanje novog saziva klupskog Izvršnog odbora. Shodno tome, Nikola Belan i dalje će izvršavati dužnost predsjednika, njegov zamjenik je Hrvoje Frančić, tajnik Marin Sabljić, blagajnik Vedran Ruđic, a naravno, tu je i nezaobilazni Antun Matić. Riječ je o super uspješnom bjelovarskom poslovnom čovjeku kojeg se u NK Bilogora Kapela od milja naziva sportskim direktorom. Novi Izvršni odbor radit će u sastavu: Saša Feletar, Nino Šuveljak, Dino Šuveljak, Antonio Fleković, Mateo Majdandžić, Dejan Pofuk i Marijan Legčević.

Trenera Daria Jaušića predsjednik Belan spomenuo je u svom obraćanju, a kao zaključak ove pozitivne priče pročitajte što je skupu rekao sam Jaušić.

–Prije svega, ne želim da se stvara euforija te bih rekao da neću dopustiti nikakvo opuštanje. Prednost od šest bodova je za nas sjajna, opipljiva, ali svjesni smo činjenice da se ona vrlo brzo može istopiti. Ipak, ne tajimo da idemo u borbu za naslov prvaka, odnosno da nam je to glavni cilj. Obzirom da proljetni dio sezone počinje 17. ožujka utakmicom na domaćem travnjaku protiv brezovačkog BŠK-a, što će biti derbi u pravom smislu riječi, s pripremnim razdobljem startamo 10. veljače. Odigrat ćemo pet prijateljskih dvoboja, a prvi će nam protivnik već 11. veljače biti virovitički No Limit. Nakon toga slijede utakmice protiv: NK Zvijerci, NK Dinamo Predavac, NK Omladinac Ćurlovac te NK Tomislav Žabno. Ova posljednja će nam poslužiti kao generalna proba prije početka sezone – najavio je Jaušić.

Stoga, nama sada samo preostaje poželjeti sreću ovom ambicioznom klubu čije ćemo aktivnosti i dalje pratiti s velikim zanimanjem.