Foto/Davor Kirin

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Garjevica održali su Izbornu skupštinu na kojoj su izabrali vodstvo udruge za naredno četverogodišnje razdoblje od 2024. do 2028. godine. Ponovno je povjerenje za predsjedničku funkciju dobio Kristijan Čikor, koji već osam godina uspješno vodi ovo planinarsko društvo.

Udruga, koja djeluje već desetak godina, može se pohvaliti svojom raznolikošću, okupljajući ljude od najmlađe dobi do starije životne dobi. Glavni ciljevi udruge su druženje i dobra zabava, a protekla godina, prema riječima Čikora, bila je iznimno uspješna, s naglaskom na lokalnom angažmanu. Jedan od članova, Ivica Pešut, istaknuo se velikim podvigom penjanja na Kilimanjaro i Ararat, izvan granica Hrvatske.

Foto/Davor Kirin

Uz tradicionalne godišnje izlete koji su u kalendaru Hrvatskog planinarskog saveza, ova godina bit će posebno obilježena jer Planinarski savez slavi 150 godina postojanja i organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

– Naša metlarska zabava koja obuhvaća planinarenje i izlet bit će u sklopu tih 150 izleta za tih 150 godina. Osim nje u sklopu toga će biti i naš izlet „Sto žena na Mjesecu“. Uz to tradicionalno ćemo se uključiti u manifestacije poput Super maratona kada će biti dječja orijentacijska utrka. I ove godine organizirat ćemo kotlijadu, šatorijadu i gojzericu, najavio je Čikor.
Društvo, koje trenutno broji 128 članova, privlači ljude ne samo iz Čazme već i iz okolnih gradova poput Vrbovca, Bjelovara i Ivanić Grada.

– Inače imamo dosta šarolik sastav i iako smo relativno malo društvo, očito smo zanimljivi i za ove članove uokolo, dodao je Čikor.

Ove godine želja je usmjeriti svoj rad prema djeci, te je stoga osnovana Obiteljska planinarska sekcija “Garjevički žirići”.

Foto/Davor Kirin


Skupštini je prisustvovao i predstavnik Gradskog vijeća Grada Čazme Branko Novković koji je pohvalio rad udruge.

– Ovakva skupina ljudi vrijedi jako puno. Imamo jednu pozitivnu priču s planinarima koji konstantno bilježe rast broja članova u svojoj udruzi što nažalost, nije situacija u drugim udrugama. Ovo je sigurno jedna hvalevrijedna priča. Ja im u ovoj godini želim što više članova i što više aktivnosti, isto tako im želim da budu što više ujedinjeni, istaknuo je Novković.