EHF EUROPSKI KUP; DRUGA UTAKMICA OSMINE FINALA ZA SEZONU 2023.-2024.:

HC GROOT HANDBAL VENLO – ŽRK BJELOVAR 36:27

Rukometašice ŽRK Bjelovar oprostile su se od ovogodišnjeg EHF Europskog Kupa. Nakon poraza pred svojim navijačima, u dvorani Europskih prvaka prije tjedan dana krajnjim ishodom 21:29, izabranice trenera Daria Obrana poražene su i na gostovanju u Nizozemskoj od momčadi HC Groot Handbal Venlo. Ovoga je puta semafor pokazivao 36:27, a to dovoljno govori o trenutnoj razlici između ova dva kluba. Dakle, Nizozemke su se uvjerljivo te posve zasluženo plasirale među osam najboljih, dok se Bjelovarčanke sada mogu posvetiti domaćim nadmetanjima – prvenstvu i Kupu.

Inače, kada govorimo o ovih 60 minuta treba reći da su Obranove igračice slabo ušle u meč što je domaćin odmah iskoristio za odvajanje na 3:0. Jednosmjerna ulica se nastavila te je u 22. minuti bilo velikih 14:6 i time je nagoviještena nova bjelovarska katastrofa. Međutim, nakon tih osam pogodaka viška za nizozemskog predstavnika probudile su se i Hrvatice te su, kreiravši seriju 4:0 ishod učinile ljepšim. Nakon prvih 30 minuta bilo je 18:14, da bi se ŽRK Bjelovar u nastavku dobro držao sve do 55. kada je bio na korektna četiri zgoditka zaostatka (31:27).

No, do isteka 60. djevojke iz Bjelovara nisu poentirale, a primile su pet golova. Stoga, Nizozemke su uvjerljivo slavile s tim što je prvo ime kod Obranove momčadi bilo ono vratarke Karmele Pokopac koja je imala 18 intervencija. U strijelce su se upisale: Ana Turk (5), Antonia Oremović (4), Renata Petrović (4), Sara Krizmanić (3), Mihaela Gavrić (3), Karmen Paštar (2), Anamarija Mikulić (2), Lea Vukojević (2), Ivona Mrđen (1) i Mirna Gašparović (1).