PRIJATELJSKE UTAKMICE NK BJELOVAR I NK MLADOST ŽDRALOVI:

NK BJELOVAR – NK JARUN ZAGREB 2:0

Bjelovarski nogometaši krenuli su s odigravanjem prijateljskih dvoboja u sklopu priprema za drugi dio sezone Super Sport Druge hrvatske nogometne lige koji će, to se nadaju oni sami, pa i svi njihovi simpatizeri, biti puno bolji od prvoga. Izabranici trenera Dine Babića, koji je ovoj utakmici prisustvovao unatoč virozi, na umjetnoj travi bjelovarskog stadiona zaigrali su protiv zagrebačkog Jaruna, inače člana Super Sport Prve hrvatske nogometne lige te naposljetku slavili s konačnim rezultatom 2:0. Dakle, sudeći po tome, Bjelovarčani su nagovijestili kako će drugi dio sezone za njih biti kvalitetniji, no, isto tako, pred njima je još puno mukotrpnog posla.

Kada govorimo o samim zbivanjima na travnjaku treba kazati da su domaćini bili puno bolji od samoga početka te su Zagrepčani zapravo konstantno bili u podređenom položaju. Obje su momčadi ovih 90 minuta otvorile sa papirnato najjačim igračima uz napomenu kako je u prvom poluvremenu okupljena publika mogla uživati u lepršavosti Bjelovarčana, a nećemo pretjerati kada kažemo da su zapravo oba kluba iskazala odličnu trkačku pripremljenost. Bilo je tu nekoliko dobrih, izigranih akcija, a ističu se one bjelovarske. U izglednim situacija našli su se: Motika, Varga i Barišić, ali pogodak nije viđen.

Ipak, puno kvalitetnije domaće izdanje naplaćeno je u nastavku kada je došlo do dva zgoditka. Prvi se zbio već u 48. minuti, a egzekutor je iz slobodnog udarca, preciznim udarcem s 25 metara bio Mijatović. Niti na drugi se nije moralo dugo čekati jer je na semaforu otkucavala 51. kada se u strijelce upisao Čikvar zabivši nakon odlične asistencije mladoga Pačka. Potom je uslijedila potpuna kontrola igre te rezultata domaćina uz naglasak kako je Babić priliku pružio čak sedmorici nogometaša iz ovdašnje nogometne škole.

Stoga, zaključak svega ovoga jest taj da svi kojima je NK Bjelovar drag mogu biti zadovoljni te će i nastavak pripremnog razdoblja biti itekako zanimljivo pratiti. Nova prigoda za dokazivanje Bjelovarčanima slijedi već nadolazeće srijede – 24. siječnja kada će Babić svoje majstore odvesti u Zagreb gdje će oni snage odmjeriti sa momčadi Lučkog.

NK MLADOST ŽDRALOVI – NK GAJ MAČE 0:0

Odmah nakon NK Bjelovar, na umjetnu travu bjelovarskog gradskog stadiona istrčali su i nogometaši Mladosti iz Ždralova. S novim strategom na klupi – iskusnim Miroslavom Bojkom, momci iz bjelovarskog predgrađa dočekali su nogometaše Gaj Mača, kluba koji se nalazi u vrhu Treće lige regije Centar. Dakle, s punim se pravom ovdje očekivala kvalitetna nogometna predstava, no konačan ishod glasio je 0:0.

Ovakav rasplet, kao i to da promrzlo gledateljstvo nije imalo priliku vidjeti gotovo niti jednu izglednu situaciju pred bilo čijim vratima može se pripisati mukotrpnim treninzima, ali i tome da je jedna od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti bila lišena usluga bolesnih, odnosno ozlijeđenih: Azinovića, Cruza, Pisačića te Hudačeka.

Stoga, sada samo možemo čekati nova iskušenja crvenih iz Ždralova te se, baš kao i oni sami, nadamo još kvalitetnijoj igri koja će uroditi ponekom egzekucijom.