6 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

(FOTO I VIDEO)Plesna groznica zavladala Čazmom: Škola plesa okuplja različite generacije

Nove vijesti

Ples, kao jedna od najljepših formi umjetnosti koja proizlazi iz pokreta, postao je univerzalni jezik koji povezuje ljude diljem svijeta. U tom kontekstu, interes za plesne škole nezaustavljivo raste, potaknut ne samo estetskim dojmom plesa već i brojnim zdravstvenim, socijalnim i emocionalnim prednostima koje pruža.

Plesanje, osim što pozitivno utječe na fizičku kondiciju, ima snažan utjecaj na mentalnu izdržljivost i koordinaciju pokreta. Plesom se možete osloboditi stresa i pritiska svakodnevnog života.

Veliki interes za školu plesa pokazali su i Čazmanci koji svake nedjelje entuzijastično uče plesne korake u prostorijama Matice umirovljenika.

-Za ples nikada nije kasno i drago mi je što je predsjednik Matice umirovljenika Franjo Jagatić omogućio da možemo imati školu plesa u ovom prostoru. Zahvaljujem i gospođi Milčić koja je sve to pokrenula te Gradu Čazmi. Veliki je interes i baš sam zadovoljan jer naši polaznici imaju puno volje i želje savladati plesne korake, izjavio je voditelj plesne škole Dragutin Hubak.

Dragutin Hubak

Svake nedjelje, kroz četiri grupe, polaznici s predanošću uče plesne korake. Jednu grupu čine osnovnoškolci, zatim umirovljenici, grupa odraslih i grupa rekreacije.

-Škola plesa je izuzetno dobro posjećena, s mnogo bračnih parova i mladih ljudi koji su došli naučiti plesati. Interes polaznika me iznenadio i vrlo sam zadovoljan, kazao je Hubak i dodao kako će plesna škola trajati tri mjeseca.

– Nakon toga ćemo vidjeti tko će nastaviti dalje i tko će ples zadržati kao sportsku aktivnost, zaključio je Hubak.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika