Jučer su Gradu Bjelovaru odobrena sredstva iz NPOO-a za projekt “Terme Bjelovar”. Ukupna investicija projekta iznosi 38 milijuna eura, od čega je 17 milijuna eura odobreno iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO). Gradonačelnik Dario Hrebak izrazio je zadovoljstvo, ističući da je ovo povijesni dan za Bjelovar.

Hrebak naglašava da će projekt “Terme Bjelovar” označiti novu eru za grad, s fokusom na zelenu, tranzicijsku i visoko energetski održivu infrastrukturu. Posebno ističe olimpijski bazen kao ključnu atrakciju, a vjeruje da će projekt promijeniti Bjelovar, podižući standard života, potičući turizam te postajući centar razvoja vodenih sportova u Hrvatskoj. Projekt će također podržati lokalno gospodarstvo i male proizvođače i istaknuti Bjelovar kao centar vodenih sportova.

Hrebak najavljuje daljnje korake, uključujući potpisivanje ugovora s Ministarstvom, provedbu javne nabave za izvođača radova, a  očekuje  da će gradnja početi u jesen, s procijenjenim trajanjem od 18 mjeseci.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić ističe važnost projekta za Bjelovar i regiju te naglašava kako će potaknuti mala poduzeća, obrtnike i poljoprivredna gospodarstva. Očekuje se da će toplice privući turiste tijekom cijele godine, doprinoseći razvoju smještajnih kapaciteta.

Direktor Termi Bjelovar, Zvonimir Žarec, opisuje projekt kao izuzetno dobar te naglašava njegovu važnost za Bjelovar i okolicu. Ističe da će izgradnja toplica pridonijeti atraktivnosti grada te poboljšati kvalitetu života građana.