7.7 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Daruvarske toplice i Bjelovarske terme dobile milijunske potpore

Nove vijesti

U Koprivnici su u petak 19. siječnja dodijeljene prve Odluke o financiranju projekata zdravstvenog turizma iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, vrijedne gotovo 57 milijuna eura. Ministarstvo turizma i sporta financirat će pet kapitalnih projekata zdravstvenog turizma u županijama koje su potpisnice Razvojnog sporazuma za sjeverozapadnu Hrvatsku, a danas su dodijeljene Odluke za projekte koji će se financirati putem NPOO-a i to rekonstrukcija dvorca Inkey u infrastrukturu u funkciji razvoja wellness turizma s potporom od 10,1 milijuna eura, gradnja bazena i hotela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice s odobrenom potporom od 16,5 milijuna eura, unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva – Varaždinske Toplice s odobrenom potporom od 17,1 milijuna eura te unaprjeđenje ponude lječilišnog i wellness turizma Daruvarskih toplica kroz razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti s potporom od 13,2 milijuna eura.

Uz ove projekte, od županija potpisnica Razvojnog sporazuma za sjeverozapadnu Hrvatsku financirat će se i projekt bazenskog kompleksa u Velikom Korenovu Terme Bjelovar, za što su sredstva osigurana u Državnom proračunu RH.

Gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak, izrazio je svoje oduševljenje ovim povijesnim trenutkom te naglasio da će realizacija projekta Bjelovarskih Termi značajno transformirati grad. Posebnu zahvalu uputio je timu gradskih službenika koji su vjerovali u projekt i posvetili se njegovoj realizaciji tijekom sedam godina.

-Ovo je povijesni dan za Grad Bjelovar. Terme su projekt naše generacije nakon čije realizacije Bjelovar više neće biti isti grad. Teško je bilo vjerovati zadnjih sedam godina da su one realne. Teško je bilo građanima stalno objašnjavati da tim kojem sam na čelu u gradskoj upravi, može iznjedriti ovako važan projekt, da je taj projekt realan te da ćemo dobiti financijsku podršku Ministarstva i Vlade RH zbog kvalitete samog projekta. Uspjeli smo! Ovo je bila povijesna šansa da uhvatimo milijunsku potporu za gradnju toplica i drago mi je da smo je iskoristili. Želim zahvaliti svim ljudima u gradskoj upravi koji su uz mene sedam godina vjerovali u ovaj projekt i na njemu sve te godine strpljivo i predano radili, kazao je gradonačelnik Hrebak.

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Marko Marušić, istaknuo je važnost suradnje između županije i Vlade Republike Hrvatske te najavio obnovu i modernizaciju Daruvarskih toplica te gradnju Bjelovarskih Termi, čime će se dodatno unaprijediti turistička ponuda regije.

-S ponosom mogu najaviti dva ključna projekta za našu županiju čije je sufinanciranje odobreno iz NPOO. Daruvarske toplice dobit će preko 13 milijuna eura za obnovu i modernizaciju, a Bjelovarske Terme 17 milijuna eura za svoj projekt. Ovi projekti ne samo da će unaprijediti turističku ponudu, već će i pozicionirati županiju kao atraktivnu kontinentalnu turističku destinaciju na karti . Odlične vijesti rezultat su kvalitetne suradnje s Vlada Republike Hrvatske. Od prvog dana mandata naglašavao sam važnost sinergije između županije i Vlade, a danas vidimo konkretan primjer, rekao je župan Marušić.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika