Napokon su ove zime i na području Bjelovarsko-bilogorske županije pale nešto značajnije količine snijega, a ima li problema na županijskim prometnicama doznajemo od Krunoslava Knezića voditelja zimske službe bjelovarskih Cesta.

– Na području Bjelovarsko-bilogorske županije, čim je snijeg počeo padati oko 5 sati ujutro, krenuli smo s posipavanjem državnih cesta i prvog prioriteta županijskih prometnica. Nakon toga, kad se snijeg pojačao do razine koja zahtijeva čišćenje krenuli smo sa čišćenjem. Trenutačno snijeg postupno prestaje, pa se fokusiramo na ponovno čišćenje i osiguravanje prve i druge skupine prioriteta. Do kraja dana planiramo očistiti sve ceste i treće prioritetne skupine.

Na terenu je angažirano 25 kamiona opremljenih ralicama i posipačima, a zalihe soli trenutačno su zadovoljavajuće s preostalih preko tisuću tona. Dodatno ima i oko 600 kubika kamenog agregata, čime se očekuje nesmetano održavanje prometnica

– Na području cijele županije trenutačno je otprilike deset centimetara snijega. Iako postoji neznatna varijacija, primjerice, na Bilogori ima ga malo više, dok ga u gradu ima nešto manje, zaključio je Knezić.