Garešničanima je početkom prošle godine predstavljena Studija i strategija razvoja zelene infrastrukture na području Grada Garešnice kojoj je svrha poticanje održivog razvoja prostora kroz razvijanje svijesti o važnosti zelenog prostora. Njome su, između ostalog, obuhvaćena i tri velika projekta Grada Garešnice, a to su uređenje središta grada, parka za pse i gradskog parka na livadama između centra grada i naselja Gajine.

Za projekt izgradnje parka za pse već je ishođena građevinska dozvola, a kako doznajemo, bit će uređen na parceli nedaleko Konzuma uz potok Šovicu, Služit će za rekreaciju pasa u ograđenom prostoru što će ujedno pridonijeti lakšem nadzoru pasa i sprječavanju konflikata s ostalim korisnicima javnih prostora. Park će biti podijeljen na tri izdvojene i ograđene zone, a to su ulazni prostor, prostor za male pse do 14 kilograma težine i prostor za sve pse. U njega će se postaviti sprave za pseću igru, stupovi javne rasvjete, urbana oprema i staze, posaditi ukrasno bilje, a imat će i zdenac te će biti u cijelosti ograđen.

U parku će svoj poseban prostor imati mali psi teški do 14 kilograma

Pristup parku za pse bit će preko postojeće pješačke asfaltirane staze koja spaja centar grada i naselje Gajine. Na ulazu u park postavit će se ploče s istaknutom namjenom prostora, pravilima ponašanja i kućnim redom. Dok se psi igraju vlasnici će moći sjesti i odmoriti na klupama koje će također biti postavljene. U gradskoj upravi se nadaju da će taj projekt biti realiziran u što skorije vrijeme, a najava izgradnje razveselila je brojne vlasnike pasa koji će, rekli su nam, rado koristiti taj park. Oni se samo nadaju da će biti posađeno i drveće koje će donijeti hlad i omogućiti boravak u parku tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik