Danas je – ponedjeljak, 15. siječnja, u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“ Bjelovar otvorena izložba naziva „Ljepota roditeljstva“. Naime, udruga „Za zdravo i sretno djetinjstvo“ s pedijatricom Marijom Čatipović na čelu već dugi niz godina organizira manifestaciju „Ljepota roditeljstva“, a posljednja je održana u listopadu sada već prošle, 2023. godine. Bilo je to u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade te je tada fotografirano 20 obitelji s ciljem promicanja obiteljskih vrijednosti i važnosti dojenja. Upravo je ta manifestacija zaokružena ovom predivnom izložbenom pričom koja se može razgledati sve do 15. veljače.

–Ovoga puta smo odlučili napraviti izložbu, i to su zapravo cijele obitelj – otac, majka te djeca. Zapravo, to je ono što smo željeli, odnosno smišljali u protekle dvije godine kada smo prešli od ljepote majčinstva na ljepotu roditeljstva. Sve ovo je potaknuto time što su očevi konstantno govorili kako se njih uopće ne spominje postavljajući pitanje zbog čega oni nisu prisutni. Dakle, to nas je motiviralo, a naravno da su nam očevi važni kao i majke.

Također, u svemu ovome zbio se još jedan trenutak. Naime, od sada već davne 2016. godine starija djeca su željela doći na pozornicu uz napomenu da su se na istu neka od njih jednostavno spontano popela. Stoga smo im sada, na ovaj način svima skupa pružili prigodu da budu zvijezde. Mislim da su obitelji te naša djeca najvrijednije što ovo društvo ima, a isto tako, nema ništa ljepše nego vidjeti sretnu obitelj – zaključila je pedijatrica Čatipović.