10.2 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Još jedna brza reakcija zamjenika bjelovarskog gradonačelnika

Nove vijesti

Umirovljenici grada Bjelovara, ujedno i čitatelji Super portala izrazili su nezadovoljstvo nedostatkom grijanja u Dnevnom boravku Matice umirovljenika u kojoj se druže, igraju šah i slično.

Na nezadovoljstvo umirovljenika je brzo reagirao zamjenik gradonačelnika – Igor Brajdić koji je odmah kontaktirao tajnicu Matice umirovljenika – Gordanu Keres te poduzeo određene radnje i tako pokazao brigu i empatiju prema stanovnicima grada Bjelovara, u ovom slučaju umirovljenicima. Odgovorio je na naš upit o ovom problemu, a njegov odgovor prenosimo u cijelosti.  

– Umirovljenici su jako važni i odmah sam održao sastanak s gospođom Gordanom Keres, tajnicom Matice umirovljenika. Prostor u kojem se umirovljenici okupljaju je prostor u vlasništvu Matice umirovljenika. Grad Bjelovar je financirao ugradnju nove stolarije upravo da umirovljenicima ne bude hladno. Ugradili smo nove klima uređaje te uredili toalet. Udrugu Matice umirovljenika pomažemo i financijski s 8.000,00 eura godišnje te sama Udruga raspolaže tim sredstvima. Dodatno, putem Javnog poziva dajemo 2.000,00 eura za nastupe umirovljenika u zboru gdje pjevaju i vesele se.

Uz to, umirovljenici udruženi u Maticu umirovljenika svake godine besplatno ljetuju u gradskom odmaralištu u Novom Vinodolskom. Rekao sam gospođi Keres da umirovljenicima ne smije biti hladno i neka pojača grijanje u periodu kada tamo borave – od 11 do 18 sati ako im je hladno, a ako bude razlike sredstava da ćemo to mi pokriti. Iako mislim da se stalnim paljenjem i gašenjem, kako su radili do sada, više potroši, pa razlike neće biti, no vidjet ćemo. Kažem, iako prostor nije gradski, bjelovarskim umirovljenicima pomažemo na razne načine – objasnio je zamjenik gradonačelnika brzom reakcijom. 

Izvor: Bjelovar.info

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika