Škola programiranja „Algorithmics“ u bjelovarsko-bilogorskom kraju participira nepunih godinu dana, a iz dana u dan privlači sve više djece iz naše županije, ali i šire. U sve većem broju se osnovnoškolska djeca odlučuju za ovu školu, a riječ je o prestižnoj međunarodnoj školi informatike, jedinoj takve vrste između Zagreba i Osijeka, koja se inače provodi na pet kontinenata u više od 100 država svijeta. 

– Postajemo sve poznatiji među djecom i roditeljima, pa nas to jako veseli. Danas informatičke edukacije provodimo u Bjelovaru, Čazmi, Grubišnom Polju, Daruvaru, Garešnici, Velikom Trojstvu i Lipiku, a uskoro i u Kutini te Novskoj. Održavamo ih u prostorima osnovnih škola. Uz mene provodi ih još pet nastavnika informatike s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom. Svi polaznici po završetku edukacije dobivaju certifikat, a programi koji se provode su Osnove programiranja, Vizualno programiranje, Informatička pismenost, Izrada igrica i Python Start – rekao je voditelj škole Velimir Žunac. 

Edukacije se provode prema željama polaznika online ili uživo, a obuhvaćaju 32 predavanja tijekom jedne školske godine. Održavaju se jednom tjedno, a edukacija traje 90 minuta za stariju djecu te 45 minuta za mlađu. Cijena po jednom predavanju je 15 eura, odnosno 60 eura mjesečno. Upravo je krenuo zimski upisni rok, a više informacija o tome može se dobiti na web stranici škole putem koje se vrše prijave.  

Izvor: Bjelovar.info