Na umjetnoj travi novog gradskog stadiona, nogometaši Bjelovara ove su srijede – 10. siječnja startali s pripremama za nastavak prvenstva Super Sport Druge hrvatske nogometne lige u kojoj su prošle jeseni, nakon 15 odigranih kola završili na 11. mjestu sa 16 osvojenih bodova. Već taj podatak može zabrinjavati, odnosno, on sasvim dovoljno govori kako je pred njima zahtjevno te neizvjesno proljeće.

Među 25 igrača na tradicionalnoj prozivci i prvom treningu zbog poslovnih obveza nije se pojavio Josip Čikvar, a njega zapravo, zbog istih neće biti na nekoliko početnih treninga. Štefanac je pripremno razdoblje započeo s Rudešom, a nije bilo niti vratara Gabriela Iličevića koji je prije nekoliko dana podigao ispisnicu tako napustivši bjelovarske redove. Pored ovih odsutnih imena, na prvom treningu pojavila su se dva nova igrača. To su Toni Gulam koji je došao na posudbu iz Šibenika i Toni Barešić – napadač iz Dugog Sela uz napomenu kako obojica pripadaju kvoti mlađih igrača.

Međutim, to svakako nije sve od dolazaka, ali niti od odlazaka. Zapravo, ti odlasci su sasvim izvjesni zbog specifičnosti zimskog prijelaznog roka u kojem svi igrači slobodno mogu promijeniti klub ukoliko pismenim putem (recipisom) zatraže ispisnicu. No, velikim pojačanjem može se smatrati povratak Brazilca Lucasa koji se oporavio od teške ozljede te je ravnopravno s ostalim igračima počeo s pripremama, ali i ostanak Motike kojeg su „dobro obaviješteni“ ove zime selili iz jednoga u drugi klub.

Nadalje, sve ovdje navedeno zapravo nije ništa novo, a niti ništa čudno jer ovo su uobičajene stvari koje se događaju baš svim klubovima prije starta priprema, pa tako i NK Bjelovar koji će ovog proljeća morati odigrati jednu prvenstvenu utakmicu više u gostima. Osim toga, NK Bjelovar ima i zahtjevan start proljetnog dijela prvenstva kojeg otvara gostovanjem kod trenutno vodećeg križevačkog Radnika, pa mu na njegov travnjak dolazi pojačana Mladost iz Ždralova koja gleda isključivo ka naslovu prvaka. U trećem proljetnom kolu gradski klub gostuje kod zagrebačkog Trnja kojemu gori pod nogama, dok će potom na novoizgrađeni bjelovarski stadion u četvrtom proljetnom kolu stići uvijek snažna, izrazito neugodna momčad Jadrana iz Ploča.

Ipak, trener Dino Babić nije previše opterećen prvenstvenim rasporedom, a za prijelazni rok je kazao.

– Da, prelazni rok je uistinu specifičan. Evo, tek prije dva dana saznao sam da nas je napustio vratar Iličević i mi tu ništa ne možemo učiniti. S njim nije bio takav dogovor, ali to je samo primjer kako u ovom prijelaznom roku baš svaki igrač može napustiti klub kada zaželi – kazao je bjelovarski nogometni strateg koji je dodao – Radimo na dovođenju vratara, ali ne smijemo zanemariti činjenicu da mi u Đorđeviću imamo sjajnog čuvara mreže, ali i to da ne možemo ostati na samo jednom vrataru. Pored Gulama i Barešića u pregovorima smo s još nekolicinom igrača tako da je prerano za bilo kakve zvučne najave oko dolazaka, ali i odlazaka.

Trener Babić kazao je i to kako će se kompletne pripreme odraditi u Bjelovaru s tim što postoji mogućnost da se pred start prvenstva negdje „pobjegne“ na dva – tri dana, a kako bi se sve finiširalo. Međutim, to nije prioritet. Važno je navesti i činjenicu kako su dogovorene i skoro sve pripremne utakmice s tim što je Babić naglasio kako još nisu dogovorena mjesta na kojima će se te utakmice odigravati.

Shodno navedenome, svoju prvu pripremnu utakmicu NK Bjelovar će odigrati 20. siječnja protiv Jaruna, 24. siječnja igra se s Lučkim, 27. siječnja protivnik će biti juniori Dinama, pa 31. siječnja i 3. veljače slijede dva još uvijek slobodna termina, 7. veljače igrat će se s Dubravom, 10. veljače s NK BSK Bijelo Brdo, a 14. veljače s Kustošijom. Kako prvenstvo starta 24. veljače još se dogovara susret koji će poslužiti kao generalna proba. Bilo kako bilo, sva zbivanja u i oko NK Bjelovar će biti izuzetno zanimljivo pratiti, a to ćemo mi i činiti.