Praznično razdoblje završeno je, pa će tako NK Bjelovar s pripremama za drugi dio sezone 2023./2024. započeti ove srijede – 10. siječnja u 17 sati. No, već i prije toga, iz pouzdanih izvora bliskih bjelovarskoj nogometnoj momčadi doznajemo kako se pregovora s nekim novim imenima, a u nastojanju što bolje osnažiti sastav prije novih izazova. Shodno navedenome, spominju se vezni igrač Dario Pudić, krilni napadač Noa Vugrinec, ali i stasiti napadač Mihovil Geljić.

Prvonavedeni je 22 godišnji član NK Osijek, inače momak iz Slavonskog Broda koji je prošlih nekoliko sezona proveo na posudbi u drugoligašu BSK-u iz Bijelog Brda gdje je slovio za jednog od najboljih pojedinaca. Međutim, on ne samo da je imao taj epitet već je po mišljenju mnogih pratitelja ovoga nogometnoga ranga upravo ovaj mladić bio jedan od najboljih pojedinaca cijelog ovog društva. Isto tako, Pudić je svlačionicu dijelio s Josipom Čikvarom – sadašnjim nogometašem Bjelovara, a poveznica u svemu ovome jest i ta što je trener Babić jedan dio svoje karijere proveo upravo na klupi žutih iz Bijelog Brda. Dakle, bjelovarski strateg itekako je dobro upoznat s Pudićevim kvalitetama te bi mu njegov dolazak bio od velikog značaja.

Slijedi Vugrinec, a samo njegovo prezime svim poznavateljima hrvatskog nogometa dovoljno govori. Ovdje je riječ o sinu Davora Vugrinca – najboljeg strijelca u povijesti HNL-a s tim što bi Noi, ukoliko se priključi NK Bjelovar to bio prvi klub izvan varaždinskog područja. Ipak, ovom 21 godišnjaku, obzirom na prvoligaške nastupe iskustva ne nedostaje te bi on, to je posve jasno bio pravi „kapitalac“ u redovima bjelovarskog trećeligaša. Stoga, sada se možemo samo nadati kako će progovori biti okončani pozitivno, kako će obje strane biti zadovoljne i kako će naposljetku bjelovarski simpatizeri imati priliku uživati u Vugirnecovim izvedbama.

U ovom dijelu priče preostao nam je Geljić – čovjek koji će 25. veljače proslaviti svoj 32. rođendan te koji je zasigurno ono što nedostaje treneru Babiću. Dakako, tu mislimo na napadačkog „kilera“ koji bi u pogodak trebao pretvoriti sve prilike koje se ukažu pred suparničkim vratarima. Inače, Geljić je prošao mnogo toga. Igrao je za: zagrebačko Trnje, RNK Split, Jarun, Kustošiju, ali ima i iskustva iz nižih austrijskih te njemačkih liga. Trenutno je član drugoligaša Sesveta, pa je sasvim jasno kako bi i ovo dovođenje, ukoliko se ostvari bilo pun pogodak, odnosno kako bi Geljić Bjelovaru donio još jednu dimenziju više.

Uz sve ovo valja kazati da je NK Bjelovar već uspio dogovoriti suradnju s dvojicom kvalitetnih nogometaša koji će pojačati konkurenciju (o konkretnim imenima izvijestit ćemo vas naknadno), a važna činjenica jest i ta da su u bjelovarskoj svlačionici ostali Jovan Motika te Nino Stojanović – dvojac koji je u prvom dijelu prvenstva bio super opasan po suparničke obrane. Dakle, zaključak svega ovoga jest taj da već sada s ogromnim nestrpljenjem očekujemo srijedu kada će stvari biti još jasnije.