Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje nakon samo nekoliko mjeseci ima novu v.d. ravnateljice. Prethodnu Branku Bakić na toj je dužnosti odlukom školskoga odbora od 28. prosinca naslijedila Grubišnopoljka, profesorica povijesti Monika Vojvodić Andričević, koja u toj školi radi 17 godina. Podsjetimo, Ivana Orešković, koja je školom ravnala od 2019. godine krajem prošle školske godine je otišla s te dužnosti, pa se v.d.-a prihvatila njezina tadašnja zamjenica Branka Bakić, školska profesorica tjelesne i zdravstvene kulture.

No, već je u početku najavila da pristaje biti privremeno, najviše do kraja prošle godine, do izbora ravnatelja. U međuvremenu je raspisan i natječaj za izbor ravnateljice ili ravnatelja, na koji se nitko nije javio. Kako se bližio kraj roka koji je Bakić odredila, škola se našla pred novim problemom naći novu v.d. osobu. I obistinilo se ono što se već ranije šuškalo i priželjkivalo, da ju preuzme nastavnica povijesti Grubišnopoljka Monika Vojvodić Andričević.

-Svoje sam srednjoškolsko obrazovanje završila u ovoj školi i smatram ju svojom, a i kao Grubišnopoljka, kao dio ovoga grada sam osjećala obvezu prema školi tim više što sam bila i članica školskoga odbora-pojasnila je svoje razloge prihvaćanja te odgovorne dužnosti, za koje u posljednje vrijeme nema jagme. Sada će se i ona kao i prethodno Branka Bakić uhvatiti ukoštac s uhodavanjem u sve obveze i dužnosti koje su brojne.

Više pročitajte u novom izdanju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika, koji izlazi 11. siječnja