Jučer – nedjelja, 7. siječnja okončano je 44. izdanje zimskog malonogometnog turnira „Bjelovarski Božić“, a ovogodišnji pobjednici su malonogometaši sastava „May Tay Novalja & Poliklinika Ribnjak“. Riječ je o igračima iz zagrebačke Dubrave koji su u finalnom okršaju dokazali svoju veliku kvalitetu te lakoćom, krajnjim ishodom 3:1 savladali domaću momčad imena „Pizzeria Palma Multi Corp“. Zagrepčani su tako naslijedili pobjednike iz protekle dvije godine – bjelovarski „Domorad“ uz napomenu kako su se među četiri najbolja ove godine još našli i „MP Transporti“ te „OPG Vidojević CB Carica“.

Nadalje, treće mjesto pripalo je Vidojevićima koji su se boljima pokazali od transportera rezultatom 4:2, dok je priča u prepunoj bjelovarskoj dvorani Europskih prvaka zapravo krenula polufinalnim dvobojima. Najprije su veliko finale izborili kasniji pobjednici iz metropole uvjerljivo savladavši transportere s 4:1, da bi majstori iz Palme svoje suparnike nadvisili s 2:0. Naravno, nakon svih ovih uzbuđenja, od kojih je ipak najuzbudljivije bilo polufinale između Palme i Vidojevića, a obzirom na to da je odlučeno pogocima Žabeca i Matančića u posljednje dvije minute uslijedilo je proglašenje najboljih.

Prije svega, svoja zaslužena priznanja primili su vratar „May Tay Novalja & Poliklinika Ribnjak“ – Renato Čibarić i njegov suigrač te prezimenjak Pavao. Prvonavedeni je kući ponio kipić namijenjen najboljem čuvaru mreže, dok je drugonavedeni osvojio titulu najboljeg igrača turnira. Također, najbolji strijelac je Marin Nikolić iz trećeplasirane momčadi uz napomenu kako su se uzimali u obzir samo pogoci postignuti u nokaut fazi. Dakle, ovdašnji ljubitelji ovoga brzoga, nadasve atraktivnoga sporta i ove su zime došli na svoje, uživali u mnoštvu vrhunskih poteza, pa se već sada veselimo idućem, jubilarnom, 45. izdanju.