Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom Europsko je prvenstvo koje ovaj mjesec počinje u Njemačkoj. Hrvatska će na Europskom prvenstvu u prvoj fazi natjecanja igrati u skupini B u Mannheimu sa: Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom. 

Dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina prolaze dalje. U drugom krugu spajaju se skupine A, B i C, odnosno D, E i F. Posljednju medalju naši rukometaši na europskim prvenstvima osvojili su 2020. godine kada smo u Švedskoj u finalu izgubili od Španjolske. Na posljednjem Europskom prvenstvu – 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj nismo bili pravi. Osvojili smo tek osmo mjesto nakon kojeg je Hrvoje Horvat otišao s mjesta izbornika.

Goran Perkovac, novi izbornik, kao igrač osvojio je europsku broncu 1994. godine. Igrao je i na EP-u 2000. godine kada smo bili domaćini i kada smo završili šesti. Sada će se prvi put okušati kao izbornik. Ulog je prilično velik – plasman u četvrtfinale kako bismo osigurali mjesto u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Parizu. Još jedan kiks bio bi doista tragičan za hrvatski rukomet, pogotovo zato što smo 2025. godine domaćini svjetskog prvenstva.

Hrvatski rukometni savez uputio je neobičnu molbu u svom priopćenju. Traži da se rukometna reprezentacija više ne zove „Kauboji“.

–U vezi s brojnim naslovima i člancima u medijima u kojima se spominje nadimak “Kauboji” za hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju, u ime reprezentativaca, stručnog stožera i Saveza, molimo vas da se tim nadimkom ne koristite za naziv reprezentacije obzirom na to da aktualni igrači nisu bili dio generacije kada je nastao spomenuti nadimak – piše u priopćenju HRS-a.