U Veteranski centar Daruvar stigla je prva grupa korisnika. Tako je najveći Centar u Hrvatskoj startao s 60 korisnika koji su u Daruvar stigli od Dubrovnika do Osijeka.

Prvu grupu dočekali su voditelj  Dren Stoček,a posebno za ovu priliku u Daruvar je stigao i  general Josip Lucić ravnatelj svih Veteranskih centara u Hrvatskoj.

-Za dvadeset dana možete osjetiti tretmane ,ono što je dobro i na koji način treba živjeti. U ovim godinama u kojima jesmo moramo razmišljati o tome kako i što jedemo, koliko odmaramo, da li imamo krug prijatelja da bi sačuvali svoje socijalno i psihičko zdravlje. Posebna vrijednost naših centara je što dolazi sve veći broj žena. Mnoge od njih su nastradale držeći kuću čekajući svoje muževe,očeve, sinove.  Ovdje čete moći komunicirati sa socijalnom radnicom, psihologom,fizioterapeutima,kineziolozima.  I prema mome iskustvu siguran sam da ćete osjetiti  poboljšanje.-između ostalog je rekao general Josip Lučić

Voditelj Dren Stoček prisutne goste je upoznao sa svime onime što Veteranski centar nudi kao i s kućnim redom.

-Ovo je Centar otvorenog tipa i vi po vlastitoj želji možete prošetati gradom,ali mora se poštivati kućni red kada su u pitanju dolasci i odlasci. Za vrijeme boravka planiramo nekoliko izleta. Prvi se odnosi na upoznavanje Grada Daruvara, drugi bi bio u Pakrac a treći ,izlet na Jankovac.

Goste –korisnike dočekala je dobro uigrana posve nova ekipa zaposlenika koji su prošli temeljitu obuku u protekla dva mjeseca. Na pitanje kako je zadovoljan radom i prvim prijemom,voditelj Stoček je izjavio:

-Imperativ nam je bio profesionalno urađen posao na zadovoljstvo korisnika od kojih je jedan veći dio po prvi puta u našem gradu. Zadovoljan sam urađenim. Nije bilo nikakvih problema ,sve je teklo prema dogovoru. Zaista sam sretan što smo krenuli s radom. (iv)

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik