U Zagrebu je održano svečano Savjetovanje programa „Gradovi i općine – prijatelji djece“ Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Na svečanom dijelu Savjetovanja dodijeljena su priznanja gradovima i općinama za Naj-akcije provedene u 2023. godini. Ove su godine prijavljene 52 Naj-akcije, od čega ih je 20 dobilo pohvale, a 32 povelje po izboru komisije u sastavu: doktorica Giovana Armano, prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić i mr.sc. Katarina Milković.

Grad Čazma pohvaljen je za akciju „Dan na bazenu“.

Podsjetimo, 20. kolovoza 2023. g. na biološkom kupalištu Biopark Čazma održan je Dječji dan, s mnoštvom zabavnih igara za djecu, ali i cijele obitelji – vodeni roleri, interaktivne i zabavne dječje igre, obiteljska olimpijada. Sve pod stručnim vodstvom educiranih animatora.

– S obzirom na velik interes i odličnu posjećenost, vjerujemo da je taj događaj bio samo jedan od mnogih sličnih, koji će se u budućnosti održavati na našem jedinstvenom biološkom kupalištu u Čazmi, prilikom preuzimanja pohvale istaknula je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čazme Elvira Babić Marković.

Grad Čazma je nositelj titule grada – prijatelja djece od 2009. godine, a otada je za djecu na našem području učinjeno mnogo – od raznih aktivnosti i događanja koje organizira sam Grad Čazma ili neka od ustanova ili udruga, preko postavljanja i uređenja igrališta u prigradskim naseljima, uređenja domova i njihova prenamjena u sportske dvorane, potpore udrugama koje se brinu za djecu i o djeci te, u konačnici, do preuzimanja osnivačkih prava i ulaganja u Osnovnu školu Čazma.

Grad Čazma prvi je i tada jedini grad u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji koji je počeo kupovati školske udžbenike i ostali obvezni pribor za osnovnoškolce, još 2013. godine. U protekloj godini, Grad Čazma je, samo u Osnovnu školu Čazma, uložio oko četvrt milijuna kuna iz vlastitog proračuna.