Nešto manje od 24 sata preostala su do završetka glasovanja za najljepši ovogodišnji advent u Hrvatskoj uz napomenu kako ga možete pratiti na Facebook stranici „Gradonačelnik.hr. Tamo su objavljene fotografije gradova i općina koji/koje su se uključili/uključile u izbor, a glasati možete na način da odaberete svoj najljepši advent te „bacite“ lajk na tu objavu. Glasanje traje do sutra – petak, 5. siječnja u podne s tim što su u konkurenciji čak 62 adventa. Tu je 47 gradova i 15 općina.

Podsjetimo, pobjednici će biti proglašeni u četiri kategorije – mali, srednji i veliki gradovi te općine. Također, važno je kazati da se izbor provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta koje je prepoznalo vrijednost ove priče, odnosno potencijal u promociji adventskih destinacija. Svoje adute ima i Bjelovarsko-bilogorska županija, a najbolje stoji grad Bjelovar koji se za prvo mjesto u kategoriji velikih gradova bori s Varaždinom.

Shodno svemu, prigodnim nam se riječima obratio bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić.

–U kategoriji 47 gradova i 15 općina Bjelovar je, u proglašenju najljepših adventa na visokom drugom mjestu, odmah iza Varaždina. Bjelovar se natječe u kategoriji velikih gradova, a ovako visok plasman rezultat je dobrog zajedničkog rada. Lijepa je činjenica što se Bjelovar, kada sagledamo sve kategorije prema glasovima nalazi na drugom mjestu s tim što treba pohvaliti i Daruvar koji je prvoplasiran u kategoriji srednjih gradova.

Natjecanje je otvoreno do sutra, pa još jednom pozivam sve da sudjeluju te glasaju za svoj grad. Hvala svim Bjelovarčankama i Bjelovarčanima koji su posjetili advent te sa sobom, u to sam siguran, ponijeli lijepe uspomene. Vjerujem da ovako velik broj glasova nije slučajan, pa koristim prigodu kako bi se zahvalio svima onima koji su glasali upravo za Bjelovar. To nam je motiv da iduće godine budemo još bolji – zaključio je Brajdić.