Kako smo i najavili na našem portalu, puhački orkestar Bjelovar predivnim se zvucima približio kraju 2023. godine. U bjelovarskom kulturnom hramu – Domu kulture njegovi su članovi izveli Novogodišnji koncert kojim su ispričali predivnu glazbenu priču. Voditeljica glazbenog programa prigodnim se riječima obratila prepunom gledalištu, a govorila je o samim počecima te uspjesima orkestra.

– Još davne 1756. godine u gradu je postojala tradicija orkestralnog muziciranja. U brojnim prigodama, barem u vremenu kojega se mi sjećamo Gradski orkestar je uveličavao mnoge značajne događaje i datume u životu grada. Nadamo se da će tako biti i ovom prilikom te da ćete svi, dragi posjetitelji, iz ovog prepunog Doma kulture otići puna srca. Pod ravnanjem brojnih dirigenata orkestar je osvajao nagrade i na državnim natjecanjima, a i ostvario je mnoge zapažene nastupe diljem Europe. Pod vodstvom profesora Ivana Oškere, odnosno nazivom Puhački orkestar Bjelovar, djeluju od 2019. godine. Treba reći da danas u ovom orkestru sviraju i sadašnji te bivši učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar i na takav način doprinose nastavku ove krasne glazbene tradicije – ispričala je voditeljica.  

Ovime je zaključena još jedna uspješna godina u kojoj je orkestar održao brojne nastupe, projekte, ali i postigao značajna ostvarenja kao što je proglašenje za najbolji orkestar u državi i osvajanje zlatne plakete s pohvalom na 36. susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Opatiji. Isto tako, početkom mjeseca članovi orkestra koji čine kvartet klarineta osvojili su drugu nagradu, a kvartet rogova prvu na državnom natjecanju u Požegi. 

Članove orkestra vodio je dirigent Ivan Oškera, a na pozornici im se pridružio i solist –  Bjelovarčanin Sven Pocrnić. Program je bio šarolik – od skladbi za puhački orkestar, nešto božićnih i modernih pjesama, pa sve do neizostavnog Straussa s kojim su radoznale uveli u novu godinu.