Grad Bjelovar organizirao je jučer prigodni domjenak kako bi zaposlenicima i suradnicima čestitao nadolazeće blagdane. Gradonačelnik Dario Hrebak predstavio je velike planove za 2024. godinu i naglasio kako je ova godina bila izuzetno uspješna za grad.

– Odlučili smo napraviti domjenak povodom božićnih i novogodišnjih blagdana zbog izuzetno uspješne godine. Konačno nakon dvije godine završavamo u plusu i to oko 3 milijuna eura. Svi minusi su pokriveni, izjavio je Hrebak i dodao kako je Grad dobio odobrenje za sve projekte vezane uz cjelovitu obnovu zgrada povijesno-kulturne baštine, čija ukupna vrijednost iznosi 28 milijuna eura.

– Danas smo napravili jednu veliku epohalnu stvar za naš grad. Tih 6 objekata su jako bitne zgrade, od budućeg studentskog doma, pa do digitalno-inovacijskog HUB-a, nove gimnastičke i atletske dvorane do obnove starog zatvora, pa tehnološkog parka i tako dalje, rekao je Hrebak i čestitao svima na uspješnoj suradnji i radu te izrazio zahvalnost poslovnim partnerima, institucijama, ravnateljima gradskih ustanova i predstavnicima medija.

– Već sada možemo najaviti da će sljedeća godina biti još veća i jača. Očekujemo oko 100 milijuna eura projekata da će se realizirati u sljedećoj godini, a u sljedeće tri preko 200 milijuna eura. Bit će to povijesno razdoblje za grad Bjelovar, najavio je Hrebak, zahvalivši svima na doprinosu stvaranju modernog, dinamičnog Grada Bjelovara, grada 21. stoljeća.

Na kraju obraćanja, gradonačelnik je poželio svima sretan Božić i Novu godinu te najavio odmor do 15. siječnja, ističući kako će se potom posvetiti novim, ambicioznim projektima za dobrobit svih građana.