Svatko zaslužuje svoju malu oazu mira u obliku fotelje. Ako u svom dnevnom boravku poželite fotelju, ona može biti dio seta sjedeće garniture ili funkcionirati kao zaseban element namještaja. Ukoliko se odlučite za fotelju koja nije dio kolekcije sjedećih garnitura, imat ćete veću slobodu u uređenju dnevnog boravka. Pustite mašti na volju i odvažite se! Jer dizajn, boja i materijal fotelje mogu vizualno promijeniti čitav prostor i utjecati na atmosferu kojeg odaje vaš dom u konačnici. Njezinim dodavanjem u prostor, bilo da se radi o dnevnom prostoru sa kutnom garniturom ili samo s trosjedom ili dvosjedom, on će izgledati bogatije.

Fotelja je vrlo fleksibilan element u prostoru koji može jednako lijepo izgledati kao zaseban kutak za čitanje ili pak kao dio sjedećeg prostora u dnevnom boravku. Ukoliko volite stvarati malene i udobne kutove u vašem domu u kojima volite guštati i hvatati zrake sunca, to ćete vrlo lako učiniti uz pomoć fotelje.

Fotelja je komad namještaja kojeg možete smjestiti u gotovo svaku prostoriju doma – od predsoblja do spavaće sobe. Upotpunjena ukrasnim jastucima, ona može imati i funkciju lijepog estetskog elementa u prostoru te podignuti cjelokupan dojam ambijenta.

Kada se obitelj navečer okuplja u dnevnom boravku, obično svatko ima svoje mjesto preferencije na sjedećoj garnituri ili u fotelji. Najljepše je izboriti se za svoje mjesto u fotelji iz više razloga. Ne morate je dijeliti (osim možda s kućnim ljubimcem), imate svoja dva rukonaslona, bolju potporu za leđa, a tim bolje ako se radi o relax fotelji.