Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak osudili su jutros vandalski čin za sada nepoznatog počinitelja koji je na fasadi Crkve Svete Trojice u Bjelovaru nacrtao i napisao poruke neprimjerenog sadržaja o čemu smo pisali OVDJE.

Župan Marušić je priopćio: “Vandalizmu nema mjesta u našem društvu, apeliram na sve sugrađane da zajedno osudimo ovakve pojave i pokažemo solidarnost bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost. Bjelovarsko-bilogorska županija uvijek je bila ponosna na svoju raznolikost i njegovala toleranciju. Izgradili smo otvoreno društvo u kojem poštujemo jedni druge. Pozivam nadležne institucije da hitno djeluju kako bi pronašle počinitelje, a vjerujem da hoće.”

Gradonačelnik Hrebak je poručio: “Kad neki “ozbiljni” političar kaže da je to normalno, onda neki vandal pomisli da je to doista normalno. Čuo sam se s parohom Maksimovićem i izrazio mu žaljenje zbog incidenta i ponudio pomoć Grada Bjelovara da se sanira šteta. Očekujem da policija pronađe vandale i počinitelje ovog sramotnog čina. Bjelovar je multikulturalan i tolerantan grad u kojem ovakve pojave nećemo tolerirati!”