Župan Marko Marušić uručio je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije Nenadu Mrzlečkom ključeve dva nova vozila za hitnu medicinsku pomoć. Ukupna vrijednost vozila je 182 tisuće eura.

– Ovo je nastavak ulaganja u vozni park Zavoda za hitnu medicinu čija je prosječna starost trenutno sedam godina s prosječno prijeđenih 170 tisuća kilometara. S ova dva nova vozila prosječna starost vozila će biti smanjena na šest godina. Naš cilj je konstantno ulagati u vozni park jer to jamči sigurnost našim zaposlenicima, ali naravno i pacijentima koji će imati koristi od ovih novosti, kazao je župan Marušić.

Bjelovarsko-bilogorska županija prošle godine povećala je decentralizirana sredstva Zavodu za hitnu medicinu za oko 211 tisuća eura upravo iz razloga kako bi se nabavila dva nova vozila. Također, planira se nabavka još dva nova vozila iduće godine za hitnu pomoć i jednog sanitetskog vozila.

– Kao što je poznato od 1. siječnja iduće godine sva sanitetska vozila iz Doma zdravlja prelaze u Zavod za hitnu medicinu. Siguran sam da će se nastaviti briga o zamjeni starih vozila novim vozilima. Ovo je nastavak brige za naš zdravstveni sustav čime će se unaprijediti kvaliteta zdravstvene zaštite, rekao je Marušić.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije Nenad Mrzlečki zahvalio je županu Marušiću i Županiji što su prepoznali potrebe za modernizacijom s obzirom na to da su prethodne godine ulaganja bila gotovo nikakva.


– Nova vozila su namijenjena za potrebe sjedišta u Bjelovaru i Ispostavu u Daruvaru. U idućoj godini nastavljamo s nabavkom novih vozila. Tako bi jedno trebalo doći u Čazmu. Uvijek analiziramo zastupljenost kilometraže i starost vozila te najstarija mijenjamo. Naša vozila imaju manju kilometražu od sanitetskih vozila. Jučer je stiglo rješenje kako s 1. siječnja 2024. godine sanitetski prijevoz prelazi u našu nadležnost. Tako da ćemo i ta vozila pomlađivati što s novim vozilima, što vozilima iz hitne medicine koja su u znatno boljem stanju. Ovaj značajan pomak u segmentu prijevoza bit će od koristi za sigurnost naših pacijenata i naših zaposlenika te toga i cijele naše zajednice, izjavio je Mrzlečki.