Za danas je zakazana 16. sjednica Općinskog vijeća Općine Velika Pisanica, s fokusom na raspravu o četrnaest točaka dnevnog reda. Jedna od ključnih točaka je Prijedlog Proračuna za 2024. godinu, koji uključuje i projekcije za 2025. i 2026. godinu.

Općinski proračun za nadolazeću 2024. godinu planira se kao najveći u povijesti općine, s predviđenim iznosom od oko dva milijuna eura. Osim vlastitih prihoda, proračun će biti temeljen i na sredstvima namijenjenim razvojnim i drugim projektima iz nacionalnih i europskih fondova.

Načelnik Fredi Pali izrazio je optimizam u vezi s realizacijom predviđenih projekata.

– Ono što je najbitnije jest dovršetak dječjeg vrtića, a značajan dio sredstava usmjerit će se u tom smjeru. Pored toga, očekuju nas novi projekti, uključujući izgradnju nogostupa te obnovu društvenih domova. Kontinuirano pružamo podršku osnovnoj školi, a planovi za budućnost ne nedostaju, istaknuo je načelnik Pali.

Osim ambicioznih planova za razvoj općine, načelnik je naglasio zadovoljstvo dosadašnjim punjenjem ovogodišnjeg proračuna. Zabilježen je i višak prihoda, koji će biti prenesen u 2024. godinu.