Razmišljate li da ove godine odaberete živo božićno drvce umjesto umjetnog?

Nezamjenjiv simbol Božića je božićno drvce. Već pri ulasku u prostoriju plijeni pažnju i bez njega je teško zamisliti blagdansko ozračje.

Kako izgleda vaše božićno drvce? Izvadite li ga svake godine iz podruma ili, jeste li zagovornik živih drvaca?

Niste li sigurni hoćete li odabrati živo božićno drvce za blagdane? U usporedbi s umjetnim ima nekoliko prednosti i naravno nekoliko nedostataka.

Preporučujemo odabrati i kupiti živo božićno drvce najkasnije 3 tjedna prije Božića. U to vrijeme imat ćete najveći izbor borova. Naravno, možete ga kupiti kasnije. No, morate očekivati ​​da ponuda će svakako biti siromašnija.

Smreka, bor i jela su 3 najčešće vrste četinjača koje se prodaju kao božićna drvca.

Nakon što drvce donesete kući, nemojte ga još stavljati u grijani prostor. Stavite ga na hladnije mjesto. . Zatim ga možete prenijeti na određeno mjesto.

Uklonite mrežicu i pričvrstite drvce na postolje sa spremnikom za vodu. Najbolje bi bilo da otpilite otprilike 3 cm od debla prije nego što stablo zapravo postavite u stalak. Zahvaljujući novom rezu stablo će bolje primati vodu.

Odaberite odgovarajuće mjesto na kojem će drvce stajati. Izbjegavajte se postavljanja blizu radijatora. Topli i suhi zrak brzo će stablu skinuti lijepe iglice.

Redovito provjeravajte razinu vode i dodajte je u spremnik za vodu.

Umjetno božićno drvce je dugotrajno rješenje za proslavu mnogobrojnih Božića, no je li takvo drvce poželjno rješenje u svim prilikama? Mnogi se slažu kako umjetno drvce ne dočarava toliku radost i toplinu Božića, kao pravo drvce iz šume ili uzgoja.

Iako ne izgleda atraktivno kao pravo drvce, umjetno božićno drvce odličan je izbor za sve koji se žele dugotrajno riješiti brige oko nabavke drvca za Božić. Uz pravilno održavanje i spremanje, umjetno drvce može trajati i više od 10 godina bez ikakvih vidljivih oštećenja.

Umjetni materijali poprilično su izdržljivi pa kod umjetnog drvca ne dolazi do opadanja iglica s drvca. Samim time, uskraćeni ste velikog dijela brige oko održavanja drvca. Također, ne trebate brinuti o zalijevanju drvca, baš kao ni o pozicioniranju i pravilnoj temperaturi u prostoru gdje se drvce nalazi.

Iako su prednosti umjetnog drvca mnogobrojne, mnogi se zbog predivnog mirisa i osjećaja topline ipak odlučuju za pravo božićno drvce. Živo božićno drvce otpušta predivne drvenaste mirise u prostor što stvara posebnu blagdansku atmosferu, posebice kad se u sve pomiješaju mirisi kuhanog vina i vruće čokolade. Pravo božićno drvce također donosi jedan osjećaj topline i života, koji je posebno naglašen u vrijeme božićnih blagdana. Stoga, želite li osjetiti radost Božića sa svojom obitelji – umjetno božićno drvce vjerojatno je manje poželjan izbor.