Strojobravarski virtuoz Srednje škole Čazma: Sven Sudarević zasluženo dobitnik plakete “Mlade ruke”

Obrtnička komora Bjelovarsko-bilogorske županije i ove godine dodijelila je plakete “Mlade ruke”. Jedan od dobitnika ove prestižne nagrade je i Sven Sudarević, učenik trećeg razreda Srednje škole Čazma, smjer strojobravar. Kako su istaknuli iz Srednje škole Čazma prilikom prijave, njegovo dosadašnje školovanje i postignuća u struci jasno ga izdvajaju među vršnjacima.

– Sven je završio prva dva razreda s vrlo dobrim uspjehom. Njegove ocjene iz strukovnih predmeta uvijek su bile vrlo dobre ili odlične. Posebno treba istaknuti njegovu izvanrednu izvedbu tijekom praktične nastave, gdje je redovito ostvarivao ocjene odličan, uz brojne pohvale od majstora kod kojega je radio, ističu iz škole.

U posljednje dvije godine, Sven je aktivno sudjelovao na natjecanju “Junior Engineer Academy 2.0” i postigao izvanredne rezultate. Njegova angažiranost i stručnost doveli su ga do visokih pozicija, unatoč jakoj konkurenciji škola iz cijele države. Posebno se ističe kreativnošću te praktičnim vještinama.

– Sven je sudjelovao u projektima koristeći CAD tehnologiju, 3D printer i Arduino mikrokontroler, poput izrade konstrukcije elektrane za igru Černobil. Također, zajedno s kolegama, kreirao je inovativnu igru 2u1 koja objedinjuje košarku i nogomet. Ističe se kreativnošću te praktičnim vještinama ne samo kroz školske projekte, već i kroz svoju praktičnu nastavu. Tijekom prakse pokazao je izvanrednu sposobnost izrade različitih predmeta kao što su prikolice za traktor, ograde i druge metalne konstrukcije. Njegova vještina u izradi ovih objekata svjedoči o stručnom znanju i sposobnosti preciznog rada s metalom. Njegovi mentori na praksi i u školi prepoznali su Svenovu sposobnost izrade različitih predmeta i vještinu zavarivanja, često ga opisujući kao iznimno talentiranog i marljivog učenika.

Sven nije samo izvanredan učenik, već i iznimno vrijedan član svoje zajednice. Njegova pomoć obiteljskom OPG-u, susjedima te kolegama u školi govori o njegovoj empatiji, suradnji i volji da pomogne drugima. On je primjer učenika koji sjedinjuje stručnost, kreativnost i društvenu odgovornost.