Načelnik Općine Farkaševac  Matija Copak u subotu 16. prosinca je potpisao ugovore sa studentima s područja Općine Farkaševac koji su  se javili na javni poziv za dodjelu naknada za podmirenje dijela troškova studiranja u akademskog godini 2023./2024. Naknade za upisanu akademsku godinu isplaćene su  u jednokratnom iznosu od 132,72 eura, a osim toga svi studenti dobili su i božićnicu u iznosu od 66,36 eura.

– Drago mi je da smo danas mogli stipendirati naše studente. Svake godine radimo na tome da potičemo obrazovanje u općini Farkaševac  što se tiče studenata,  osnovne škole   i dječjeg  vrtića. Drago mi je da  možemo dodijeliti ova sredstva , a za sljedeću godinu nastojat ćemo ih povećati. Gledamo na to da što više naših ljudi bude obrazovno, da se ne iseljavaju, nego da ostaju ovdje. Radimo puno projekata što se tiče turizma i gospodarstva, a u budućnosti bih volio da naši studenti ostanu  vezani za naš kraj, rekao je općinski načelnik Matija Copak.

Ove godine na javni poziv javilo se 11 studenata, a koliko im ova sredstva znače kazali su Leon Keleković   i Barbara Sever.

– Kad čujem da studenti iz nekih općina i gradova ne dobivaju ništa, a mi dobijemo nešto, puno znači što nas se u Općini sjete, rekao je Leon, dok je Barbara izjavila da će joj sredstva dobro doći za podmirenje dijela troškova studiranja. I Barbari i Leonu u planu je za sada ostati živjeti na području Farkaševca nakon završetka školovanja.