Vijećnica Gordana Terek na Aktualnom satu 22. sjednice Gradskog vijeća Grada Bjelovara postavila je pitanje zamjeniku gradonačelnika Grada Bjelovara Igoru Brajdiću o novitetima u prometu najavljenima za iduću godinu.

– Odluka o prometu stara je iz 1999. godine i sigurno je zrela za promjenu. Pa nam pojasnite o čemu se radi, kazala je Terek.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić naglasio je da će se vijećnici sigurno baviti prometom na Gradskom vijeću iduće godine. Istaknuo je da se odluka nije mijenjala od 1999. godine te da bi se prije mijenjala da je to lako izvedivo.

– Od tada do danas, znamo da se broj automobila sigurno udvostručio, ako ne i utrostručio u samom gradu, gdje imamo probleme s parkingom. Građani redovito ističu kako je glavna poteškoća dolazak u centar grada automobilom. Mi smo poduzeli određene korake u suradnji s našom županijom, implementirajući javni linijski prijevoz, odnosno prijevoz putnika. Međutim, ova odluka je zrela za promjene, kazao je Brajdić.

Održan je prvi sastanak na temu promjena sa žurnim službama, na kojem su sudjelovale policija, hitna pomoć i vatrogasci. To je prvi u nizu sastanaka koji će biti održan. Planira se i održavanje javne rasprave kako bi se čuo glas građana o ovoj temi.

– Sigurno će ovdje biti puno pluseva, ali i određenih minusa koje građani moraju znati. I tada se svi zajedno moramo izjasniti i odlučiti idemo li u mijenjanje odluke ili ne idemo, ističe Brajdić.

Plusevi će sigurno biti dobivanje novih parkirnih mjesta u centru grada. Planira se dobiti 300 novih parkirnih mjesta.

– Razgovarao sam i s predsjednicom Uprave Komunalca, koja će također sudjelovati u proširenju zone naplate i stvaranju novih parkirnih mjesta u prvoj i drugoj zoni, ukupno oko 250 novih parkirnih mjesta. Neke od ulica koje će obuhvatiti proširenje naplate u prvoj i drugoj zoni su Ulica Ferde Rusana, Kačića Miošića, Ivana Viteza Trnskog, Ante Starčevića, Janka Draškovića, Antuna Gustava Matoša, Palmotića Vidrića i druge, najavio je Brajdić.

Isto tako, planirano je izmaknuti tranzitni promet iz centra grada te da ulice Andrije Kačića Miošića i Trumbićeva postanu jednosmjerne. Sve to planira se napraviti sredinom proljeća.