U sklopu svečane dodjele priznanja “Zlatne ruke” Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije, jedna od dobitnica ovog prestižnog priznanja je Vesna Bok, vlasnica cvjećarsko-svjećarskog trgovačkog obrta iz Ivanske, članica Udruženja obrtnika Čazma.

Vesna, rodom iz Ivanske, svoje obrazovanje započinje osnovnom školom u rodnom mjestu, dok srednjoškolsko obrazovanje stječe u Bjelovaru, gdje uspješno završava školu trgovca. Uložila je i napore u dodatno usavršavanje i stručno osposobljavanje za cvjećara-aranžera.

Nakon udaje za supruga Ivicu Boka, čiji su roditelji bili u obrtništva, Vesna se posvetila medičarstvu i cvjećarstvu.

– Započela sam raditi sa svekrom Mirkom kao pomoćni radnik u svjećarstvu i medičarstvu. Odlaskom svekra u mirovinu 2004. godine, suprug i ja otvaramo cvjećarnu u Ivanskoj, a 2009. godine dodajemo još jednu u Čazmi. Osim cvjećarni, bavimo se i pogrebnim uslugama, pružajući kompletnu podršku na području nekoliko općina. To uključuje sve od oblačenja, polaganja u lijes, do prijevoza i pokopa pokojnika, kazala je Vesna Bok.

Trenutno u svom obrtu zapošljava pet osoba, a njezin sin Josip i suprug Ivica također aktivno sudjelujeu u poslovanju. Planira proširenje tima zaposlenika kako bi pratila rastuću potražnju.

– S obzirom na dugogodišnje iskustvo u cvjećarstvu, ne mogu zamisliti sebe kako radim nešto drugo. Ovo je jedina djelatnost koja me potpuno ispunjava, gdje mogu izraziti svoju kreativnost i znanje, zaključila je ponosna dobitnica priznanja “Zlatne ruke”.