HRVATSKI RUKOMETNI KUP; 2. KOLO REGIJE SJEVER; SEZONA 2023./2024.:

RK BJELOVAR – GRK VARAŽDIN 1930. 33:39

Nakon debakla u Čakovcu prošloga petka, u utakmici koja je odigrana u sklopu posljednjega, 13. kola prvoga dijela sezone 2023./2024. 1. hrvatske rukometne lige Sjever, rukometaši Bjelovara odradili su i posljednjih ovogodišnjih 60 minuta. Naime, izabranici trenera Željka Čagalja u svojoj su dvorani Europskih prvaka dočekali sastav Varaždina 1930., i to u 2. kolu regionalnog Kupa. Varaždinci su Premijerligaši, pa su shodno tome u Bjelovar došli sa statusom nedvojbenog favorita. Njega su naposljetku i opravdali trijumfiravši konačnim ishodom 33:39, ali treba napomenuti da su domaćini, nakon svih čakovečkih zbivanja junački „pali“.

Prema očekivanjima, GRK Varaždin 1930. kontrolirao je zbivanja, no iskusni Tibor Jurjević i društvo nisu dopustili gostima da im tijekom prvog poluvremena „pobjegnu“ na osjetniju prednost. Shodno tome, na predah se otišlo rezultatom 19:22, da bi „Kesizubci“ u 36. smanjili na posve prihvatljivih 22:24. Međutim, od tog im je trenutka ponestalo snage. Razlog toga leži u činjenici što gosti na raspolaganju imaju širi, ako hoćete i kvalitetniji igrački kadar, a sve to zajedno dovelo je do njihovog odvajanja na pet, šest, sedam, osam, pa u samoj završnici i devet zgoditaka viška. Dakle, sve je prošlo po varaždinskim planovima, ali ovoga puta apsolutno ništa se ne može zamjeriti Čagaljevoj momčadi.

Inače, strijelci za Bjelovar bili su: Šimun Marić (6), Stipan Šimunović (5), Bariša Cvitanović (4), već spomenuti Jurjević (4), Leon Lukačec (4), Marko Pedić (4), Tin Baković (3), Filip Saraja (2) i Mislav Trninić (1). Kod Varaždinaca najefikasniji su bili Antonio Budinski (8) i Fabijan Grubišić (7), a zaključno vam donosimo razmišljanja bjelovarskog rukometnog stratega.

–Za suparnika smo ovom prilikom imali jednu ozbiljnu momčad Varaždina 1930. koja je redoviti sudionik Lige za prvaka naše „Paket 24 Premijer“ lige i smatram da je, unatoč porazu, opći dojam s naše strane korektan. Ono čime zasigurno ne možemo biti zadovoljni jest obrambeni dio, a obzirom na to da nismo napravili 10 normalnih prekida. Isto tako, rekao bih kako je iza nas jedan zaista težak tjedan te bih kazao kako se taj jedan period „vuče“ od dvoboja s RK Rudar Rude II.

Također, tu je i teška ozljeda mladoga Alena Komara – igrača koji je jedan od važnijih u sredini obrane, zatim nešto lakša iskusnoga Stipana Šimunovića, dok je tu i jedan zbilja težak peh. Naime, šest ili sedam naših rukometaša bilo je bolesno uz napomenu da je nekolicina njih u svemu tome imala i ozbiljne upale. Stoga su završili na antibioticima, a meni je ova utakmica bilo prvo pojavljivanje u dvorani ovoga tjedna. Razlog toga je koronavirus kojega sam imao tako da razumijem koliko je mojim momcima bilo teško trenirati i igrati.

Nadalje, svi mi imamo srce i dušu, pa je sasvim normalno da smo nesretni te nezadovoljni poslije gubitka u Čakovcu. Ostavilo je to velikoga traga na nama i itekako smo svi svjesni da trebamo bolje, više. Upravo zbog toga je pred nama period jedne dobre analize te ćemo dati sve od sebe da nam budućnost bude svjetlija. Uvijek ponavljam, pa ću i sada – ovo je jedna mlada momčad i što duže će trajati naš zajednički rad ta će momčad biti samo kvalitetnija. U prvom dijelu sezone imali smo tri dvoboja u kojima su moji rukometaši „pali“ ponajviše na psihološkom planu. Riječ je o gostovanjima u: Požegi, Sisku te Čakovcu i rekao bih da mi tada nismo uspjeli na parket prenijeti niti 10% onoga što radimo na treninzima.

Taj psihološki aspekt će doći s tim da sada želim apelirati na razumijevanje naših navijača. Obzirom na mladost potrebno je biti strpljiv jer njihov potencijal nije uopće upitan. Svi ovi igrači vole Bjelovar. S njima sam svakodnevno i oni zaslužuju sav respekt. Ponovo kažem – nadam se da će to shvatiti i svi naši navijači što je zapravo moja najveća želja – Čagalj je i ovoga puta bio izuzetno rječit braneći svoje rukometne majstore.