6.6 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Općini Dubrava 12 tisuća eura za opremanje streetball igrališta Hrvatske Lutrije

Nove vijesti

Uprava Hrvatske Lutrije te gradonačelnici i načelnici predstavnici gradova i općina iz 18 županija, potpisali su u Zagrebu ugovore o dodjeli sredstava za opremanje streetball igrališta. Povodom obilježavanja 50 godina rada i s ciljem ulaganja u lokalne zajednice kroz povećanje broja sportskih sadržaja u gradovima i općinama Republike Hrvatske, Hrvatska Lutrija raspisala je Natječaj za dodjelu sredstava za opremanje Streetball igrališta.

Prema uvjetima Natječaja slučajnim odabirom (izvlačenje), dodijeljena su sredstva za opremanje jednog Streetball igrališta u jednoj općini ili gradu u svakoj županiji, a najveći iznos koji se mogao dodijeliti jednoj jedinici lokalne samouprave u svakoj županiji je 12.000,00 eura (90.414,00 kn).

-Nakon niza inicijativa kojima smo obilježili naš jubilarni pedeseti rođendan, godinu privodimo kraju s zaključenjem još jednog uspješno provedenog natječaja. Hrvatska Lutrija njeguje tradiciju društveno odgovornog poslovanja, pa smo tako uz parkove za vježbanje na otvorenom, ove godine odlučili dodijeliti sredstva i za streetball igrališta. Koristim ovu prigodu prije svega zahvaliti svim našim igračima s kojima sve ove godine, zajedno i uspješno doprinosimo stvaranju sretnije i razigranije Hrvatske. Zahvaljujem i predstavnicima općina i gradova na dolasku te svima želim vesele blagdane i sretnu novu uz obilje zdravlja, sreće i puno osvojenih dobitaka u igrama Hrvatske Lutrije– tom je prilikom izjavio predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije, Ignacije Čutura.

S područja Zagrebačke županije sredstva je ostvarila Općina Dubrava, čiji se načelnik Tomislav Okroša zahvalio u ime svih dobitnika.

-Želim zahvaliti Hrvatskoj Lutriji na provedbi ovog natječaja koji će naše zajednice obogatiti za mjesto susreta i rekreacije. Ovom inicijativom Hrvatska Lutrija pokazuje posvećenost društvenoj odgovornosti i odgovara na potrebe lokalnih zajednica- poručio je Okroša.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika