„Mirovina nema ideologije“ slogan je koji je Edvin Jurin promovirao na predavanju bjelovarskim članovima Hrvatske stranke umirovljenika u Bjelovaru, dok je Žarko Delač glasnogovornik Hrvatske stranke umirovljenika govorio o aktivnostima HSU-a u  izbornoj 2024. godini. Njihov domaćin bio je predsjednik ŽO HSU-a Bjelovarsko-bilogorske županije Zlatko Barila koji se osvrnuo na rad stranke na županijskom području. Pohvalio je činjenicu da Bjelovarsko-bilogorska županija  ima Odbor za umirovljenike, što brojne županije, gradovi i općine nemaju, te da je zbog aktivnosti Odbora po prvi put u županiji isplaćena božićnica umirovljenicima.

– Našom aktivnošću konačno, prvi puta, je isplaćena božićnica za 2 298 umirovljenika koji imaju do 200 eura mirovinu isplaćeno  je 20 eura. Za 2024. bit će povećanje, odnosno od 66.360,00 tisuća eura koliko je izdvojeno za 2023, za 2024. predviđeno je povećanje na 94 tisuće eura,  kazao je Barila, no i dodao kako je to povećanje najvjerojatnije zbog toga što je iduća godina izborna, a ponovio je kritike na račun toga što su umirovljeničke udruge na području županije dobile malo sredstava.

– Izborna godina se bliži. Prve godine je bilo malo što sam ja javno kritizirao da su vrlo šlampavo i to malo podijelili među udruge umirovljenika. Napravljen je sada pravilnik, nešto je to kvalitetnije, rekao je Barila.

Naglasio je i potrebu uvođenja umirovljeničke kartice kojom bi umirovljenici lakše dokazivali svoj status što se posebno odnosi na situacije prilikom kupnje karata za putovanja vlakom ili autobusom na što umirovljenici na području Bjelovarsko-bilogorske županije imaju popust.

– Nažalost, blagajnica ili onaj koji vam daje uslugu gleda vas po boji kose jeste li bliže ili niste u umirovljenicima. Vi nemate dokument ustvari. Ako niste član Matice umirovljenika, pa imate iskaznicu,  ako niste član Sindikata umjetnika, vi nemate dokument, a zato se borimo za umirovljeničku karticu koju bi svaki umirovljenik dobio kada odlazi u mirovinu. I tada bi ovaj prijevoz koji se ostvaruje, ne kao što je to počelo u početku da ste vi  morali donijeti na željeznicu ili u Čazmatrans fotografiju i maltene ne znam koliko dokumentacije da ostvarite taj popust bilo lakše realizirati, zaključio je Barila.