Sportska zajednica Bjelovarsko–bilogorske županije s radnim predsjedništvom u sastavu – predsjednik Fredi Pali i članovi – Ivor Vidaković i Nikola Kovaček, održala je jučer, srijeda – 13. prosinca svoju redovnu skupštinu koja je, kao i gotovo sve skupštine koje se održavaju krajem godine bila formalnog karaktera te bez nekih značajnijih stavki u dnevnom redu. Uobičajeno, donesen je Plan rada sportske zajednice za 2024. godinu, kao i Financijski plan za istu.

U Planu rada za narednu godinu ističe se stavak u kojem se govori kako će se odlukom Izvršnog odbora najboljim sportašima i njihovim trenerima isplatiti nagrada za uspješne rezultate iz fonda u kojem će se nalaziti 13.272 eura. To je ustvari iznos koji je prijašnjih godina korišten za stipendije uspješnih sportaša koje će ubuduće isplaćivati država.

Financijski plan županijske sportske zajednice za 2024. godinu sa prihodovne strane bit će težak 179.267,96 eura, a isto toliko će težiti i rashodovna strana. Razlika u odnosu na prošlu, 2023. godinu vidi se u stavci koja govori o „organizaciji priredbi i troškovima reprezentacije“ koja je uvećana za 3 tisuće eura, u stavci o dotacijama sportskih zajednica gradova i sportskim udrugama koja je uvećana za 10 tisuća eura i sada iznosi 120.523,79 eura, ali i u stavci o dotaciji županijskim strukovnim savezima koja je uvećana za 5 tisuća eura i sada iznosi 19.360,60 eura.

Pored usvajanja Plana rada i Financijskog plana, predsjednik Fredi Pali pohvalio se i s potpisom sporazuma koji će biti vrlo značajan u financiranju naših klubova.

– Potpisali smo sporazum s Ministarstvom sporta i turizma koji je raspisao natječaj sa predviđenim sredstvima za županijske sportske zajednice koje su se mogle javiti za dodjelu sredstava za lokalni sport. U tom natječaju mogli su sudjelovati sportski klubovi i strukovni savezi, ali samo oni koji imaju uvjete da se jave na natječaj. Mi smo u 2023. godini prijavili 26 klubova te strukovnih saveza, dok smo za 2024. prijavili 38 klubova i saveza. Ugovor s Ministarstvom je već potpisan, pa će sredstva već idući tjedan biti na našem računu u iznosu od 186 tisuća eura koji će biti isplaćen klubovima – naglasio je Fredi Pali, predsjednik Sportske zajednice Bjelovarsko–bilogorske županije.